Gröna sköna dagar

Det är så otroligt varma och sköna dagar nu. Precis som det var under vår semester. Grönt överallt, det blommar och växer i mina rabatter. Även inomhusblommorna trivs bättre med ljuset. Jag brukar ta ut vår palm och vattna den med regnvatten och duscha den lite. Det verkar må riktigt bra av det och skjuter nya blad. Men det kan bli för mycket av det goda också, särskilt inne på vår altan där jag odlar tomater och aubergin. De torkar väldigt snabbt så jag får ha fönstret lite på glänt, och takfläkten på dagtid. Det hjälper knappt, så det behövs vattnas varje dag.

Jag har nu jobbat min sjätte vecka sedan semestern, och imorgon har vi en ledig dag. Men vi ska sorgligt nog på begravning då en i släkten gått bort. Livets gång.

Jag har varit väldigt trött den här veckan. Slarvat lite med både sömn och järntabletter. Värmen på nätterna gör inte saken bättre heller, kvavt. Men jag klagar inte. Bara att passa på att njuta fullt ut!

En grön gräshoppa satt på vårt spabad ikväll, så jag tog fram kameran och fick till ett par foton på den innan den försvann. Altangolvet har fått sig en omgång med grön såpa två gånger i sommar, så jag hoppas att den håller sig fin nu tills nästa sommar.

gröna sköna dagar
Gröna sköna dagar
Grön gräshoppa
grön gräshoppa