Kungsträdgården och alla körsbärsträd

Kungsträdgården är en magisk plats att besöka på våren, särskilt när alla rosa körsbärsträd blommar för fullt!

Jag, maken, dottern och hennes vän åkte mot Stockholm förra lördagen. Den helgen är det Körsbärsblommans dag i Kungsträdgården, fast på söndagen. Vi var där på lördagen och mötte upp syster med fästman. Det var gott om folk naturligtvis då det är en populär plats att besöka både för stockholmare och turister.

Kungsträdgården – i all sin prakt

I flera år har jag missat att åka till Stockholm när det är som vackrast i Kungsträdgården. När alla de rosa körsbärsträden blommar så är det minst sagt magi! Inte konstigt att det är så mycket folk som vill uppleva detta. Både systemkamera och mobil gick varma när jag och syster tog en fotorunda. Vi hade lite pressat schema. Men det är som att tiden stannar lite när man är där och Kungsträdgården visar upp all sin prakt.

Trots mycket folk, så hade vi bara träden i fokus och att få till fina foton. Jag känner mig nöjd och kameran fungerade bra! Vi tog både porträtt och närbilder på de rosa körsbärsblommorna. Nästa år, för jag ska ju dit igen, ska jag stanna längre och fota ännu mer. Fick ingen bra bild på hela allén av träd då det var folk precis överallt. Jag får sova över hos syrran nästa år och så kan vi gå dit på morgonkvisten. Fatta vad vackert!

Hade vi åkt helgen innan så hade det varit ännu tätare med blommor. De små bladen hade nämligen redan börjat falla av. Men även det är vackert att fånga på bild. Håll koll på vad som händer i Kungsträdgården via Facebook!

kungsträdgården
Körsbärsblom
kungsträdgården
Jo, man ser ju att jag trivs under körsbärsträden
körsbärsblommor
Rosa körsbärsblommor – som en dröm
porträtt under körsbärsträd
Porträtt av syster
rosa körsbärsblommor
En rosa dröm
körsbärsträd
Körsbärsträden i Kungsträdgården
rosa blom och kvistar