Byggyta på 30 kvm

Byggyta på 30 kvm på Attefallshus som blivit grymt populära i Sverige. Detta tack vare att man sällan behöver bygglov. Från och med mars 2020 så är högsta tillåtna byggyta för fristående Attefallshus nu alltså 30 kvm. Tidigare var det max 25 kvm.

Byggyta Attefallshus – matcha huvudbyggnaden

När vi byggde vår lilla friggebod var det 15 kvm utan bygglov och det är ju inte stort. Vi gjorde ett kallförråd och ett varmförråd utav den ytan, och det räcker ganska så bra för oss. Men om vi skulle göra om det idag hade jag gärna haft ett på 30 kvm istället. Fast jag vet för den delen inte om vi får bygga mer på vår tomt. Det coola med just Attefallshus är att man kan göra en egen design för att matcha utseendet huvudbyggnaden. Det är lätt med verktyget ”bygg online”, bara att börja designa efter eget tycke och smak.

Jag gillar ”klassisk panorama”, med långa fönster och ett sovloft. Trevligt för någon av våra vuxna barn att flytta in i, innan dem köper eller hyr sig något eget. Men våra är så stora nu så det känns som att de snart kommer lämna boet. Kanske jag skulle kunna få ett litet växthus på tomten istället. Jag är väldigt sugen på ett växthus som ni vet. Hur många gånger blir man inte besviken när både skator, katter och rådjur river runt i rabatterna. Men det lutar nog åt att vi bygger ett eget växthus. För tillfället får jag nöja mig med vår inglasade altan och planteringslådorna. Särskilt till de växter jag är lite extra rädd om och som inte kräver så stort utrymme.

Just nu är vi uppe i en stor renovering inomhus av både hall och vardagsrum. Det blir byte av både tak och golv, tapeter, och ja rubbet! Så vi har en hel del att fixa med.

Men jag måste ju säga att ett litet Attefallshus nära skog och sjö, hur mysigt är inte det då?

byggyta-attefallshus
sovloft