Fem tips för roligare dagar hemma

Är du hemmakär och typen som älskar att spendera dagarna med att pyssla och fixa hemma? Eller behöver du på grund av pågående coronaepidemi hålla dig mer hemma?Om du har chansen att spendera värdefull tid i hemmet så kommer här fem tips på hur du förgyller dagarna, för en mer produktiv och givande vår.

Ta dig an projekt i trädgården

Våren är den perfekta tiden att pyssla och dona i trädgården. Möjligheterna för trädgårdspyssel är oändliga och det är bara fantasin som sätter gränser. Kanske blir detta den vår då du bygger ett nytt grönsaksland eller investerar i ett växthus? För dig som bor i lägenhet finns projekt på mindre skala att utföra på balkongen, fönsterräcken eller inomhus. Om du har en balkong kan du inreda den trevligt med trädgårdsmöbler, dynor och sätta nya plantor. Har du växter inomhus kan de må bra av att planteras om så här års, eller om du köper nya så växer de till sig fint under den ljusa tiden på året.

Börja med en ny hobby

Många av oss drömmer om att bli riktigt bra på något, men saknar tiden som krävs för att börja en ny hobby. Din nya hobby kan vara precis vad som helst, kanske har du alltid velat spela piano, bli en fena på matlagning eller träna agility med din hund? Tiden att ta tag i drömhobbyn är nu.

Spela sällskapsspel

Att ägna sig åt spel tillsammans med vänner och familj är ett trivsamt sätt att umgås. Så damma av alla dina gamla sällskapsspel och vässa tävlingsinstinkten. Klassiker som kortspelet Med andra ord, Yatzy och Monopol kommer nu väl till pass. Lite extra kul är att dra igång någon form av turnering som blir ett återkommande inslag i vardagen.

Engagera dig i sport

Det är alltid en god idé att roa sig med favoriter i repris inom sport. Sportfantaster kan nu passa på att återuppleva historiska sporthändelser med inspelade matcher från höjdpunkter som Fotbolls-VM år 1994, då Sverige tog brons. I tillägg finns färskare matcher och ligor inspelade och omskrivna i diverse krönikor. På nyhetssidor för sportspel finns dessutom pinfärska nyheter om aktuella händelser i sportvärlden. Exempelvis rapporteras det här om vilka spelare som byter klubbar, och om hur kommande säsong kan tänkas se ut inom populära sporter som fotboll och ishockey.

Rör på dig utomhus

Att motionera utomhus har många fördelar. Här kan du andas syrerik luft och samtidigt ta tillfället i akt att fylla på med D-vitamin. Våren bjuder skönare temperaturer som lämpar sig utmärkt för fysisk aktivitet, något som bör utnyttjas om tid ändå finns. Se till att lägga dig på en lagom nivå efter dina förutsättningar. Kanske är en löptur längst vattnet eller cirkelträning på egen hand hemma i trädgården vad du föredrar. Att ta en lugn promenad i en fågelkvittrande skog, med ett stopp för en god kopp kaffe, sätter guldkant på vardagen det också.

Med det sagt önskas en fortsatt trevlig vår. Kom ihåg att boosta tiden hemma med meningsfulla och stimulerande aktiviteter som gör dig glad.