Sommarmorot i min trädgård

Sommormorot så lila och god. Det växer än i min trädgård. Det börjar dock bli dags att dra upp de sista morötterna och förbereda för höst och vinter. Jordgubbsplantorna mår bra av att klippas ner så det ska jag göra. Plus att jag ska köpa lite halm och lägga över som sedan får ligga kvar till våren. Har ju märkt att jordgubbarna annars ruttnar när de når jorden.

Morötterna ”Deep Purple” är riktigt goda. Störpurpurbönan slingrar sig ivrigt, men tyvärr hinner det nog inte bli några bönor. Jag satte den alldeles för sent. Rådjuren gillar tydligen dessa märkte jag så jag måste ha fiberduk över. Såg idag att den vita squaschen jag också satte för sent har börjat kika upp ur jorden. Dödsdömt för den då liksom.

Ett gäng tomater kvar på vår altan att äta upp och massor med chilipeppar som jag ska torka. Idag var jag ut i skogen och letade svamp. Trattkantarellerna är än väldigt små, hittade bara en som var ganska bra size. Och till min lycka hittade jag ett gäng jättestora gula kantareller. Dagens fångst fick hamna i kvällens middag. Lyx!

Nu blir det mys i soffan med en bra film. Vi såg en bra film igår som heter ”Ben is Back” med Julia Roberts. Tips! Må så gott ni som kikar in här! Trevlig lördags kväll!

störpurpurböna
Sommarmorot och störpurpurböna
lila morot
Sommarmorot ”Deep Purple”