Ledig dag i solsken

Ledig dag hade jag i fredags! I helgen har jag jobbat både lördag och söndag. I anslutning till jobbhelg har jag lediga dagar inlagt i schemat. Så i fredags åkte jag och maken in till city, eftersom han skulle till tatueraren för en cover-up. Jag passade på att ta en tur på stan i det fina vädret. Förberedd var jag också med systemkameran. Det var länge sedan jag tog en fotorunda kan jag säga. Det kan ju bero på att det inte är lika kul att fotografera en massa gråväder hela tiden.

Jag har tröttnat på min systemkamera. Jag tycker inte den levererar som jag vill, och den är tung! Som ni vet provade jag en Sony NEX-5N för ganska många år sedan (2012). En kompakt spegellös systemkamera, som jag gärna skulle vilja prova igen. Det som lockar mest är ju att de inte väger lika mycket som en vanlig systemkamera. Objektiven i sig väger en del förstås. Men jag tror, observera tror, att jag har förändrats lite i mitt sätt att fotografera. Jag undviker ofta att ta med systemkameran just för att den är så tung. Dessutom behöver jag ändå glasögon och då kan jag ju ändå inte kika i sökaren när jag tar en bild. Jag menar, kolla in denna vita skönhet liksom.

ledig dag i solen

Ledig dag med lite inköp

Efter fem och en halv timme var maken klar, nöjd och belåten med sin nya tatuering. Själv hann jag även med lite annat. Jag gick in på Örebro Ost och handlade för mitt presentkort jag fick av jobbet i julklapp förra året. Jag valde många smaskiga hårdostar, vitlökssalami, små bakverk och plommonmarmelad med fröknäcke. Mums vad gott det var!

Jag hoppas ni alla haft en fin helg. Nu är måndagen avklarad och i morgon har jag en till ledig dag. Sen är det fullt ös igen. TJing!

kaja
and