Hudvårdsrutin

Hudvårdsrutin är något jag försöker ha. Har du en rutin eller blir det som det blir. Har du som jag provat allt möjligt men inte hittat det du söker.

Min rutin om vi pratar ansikte nu då, är att scrubba 1 – 2 ggr i veckan. Jag använder anti-age dag- och nattkräm, samt en illumaboost för mer vitaminer och sist men inte minst ett ögonserum.

Hudvårdsrutin – tips för känslig hud

Jag minns inte exakt när det började men kanske för snart ett år sedan uppkom en liten rodnad på min högra kind. Jag tänkte inte så mycket på det i början men eftersom rodnaden är kvar har jag börjat fundera lite mer. Ibland pirrar det lite. Jag är orolig att det är rosacea förstås och har googlat. Rosacea är en mycket vanlig kronisk inflammatorisk hudsjukdom, som kan bryta ut av bland annat stress, sol, starkt kryddad mat och dåligt med sömn. Huden blir rödflammig, kliar och det kan bli utslag. Huden blir också väldigt ömtålig och torr. Då behövs mycket fukt och något som dämpar inflammation.

Även om jag inte vet vad det är för något jag fått på min kind så kollade jag upp lite olika alternativ. Till exempel hittade jag denna reparationscreme K-Ceutic som skyddar och ger huden näring. Den återställer hudens mikrobalans så att svullnad och rodnad minimeras. Motverkar fria radikaler och främjar kollagenproduktion samt cellförnyelse. Motverkar pigmentojämnheter och skyddar mot sol. Effektiv efter kemisk peeling, laser och kemisk kirurgi. Den ger även mycket goda resultat på rosacea med sitt lugnande komplex av bland annat bisabolol. Lugnar röd och irriterad hud samt skyddar med SPF 50.

Och vilken tur jag har då, att jag hittat just denna! Är du också nyfiken på krämen? Här hittar du rabattkod för Hudoteket hos Nyheter24 rabattkoder

hudvårdsrutin

Jag har tidigare skrivit om hudvård och kollagen. Kollagen finns ju i vår hud, skelett och leder bland annat. Hur vi mår på insidan kan visa sig på utsidan. Så det kan vara värt att stressa ner såklart, använda solfaktor, samt kika på om det är något i kosten som gör att jag får den här rodnaden.

Har ni rosacea eller har ni använt denna kräm?