Campingutrustning – bygga campingbil del 2

Campingutrustning måste vi ju självklart ha, och yta där vi kan förvara den. Det kräver plats och smarta förvaringslösningar. Det gäller att tänka riktigt ordentligt då ytan är väldigt begränsad i en bil.

Campingutrustning och tips på smarta förvaringslösningar

Köksutrustning har vi löst med en vanlig skåpstomme som inte är så djup och en lucka. Vi har helt enkelt vänt och skruvat fast skåpet, så att luckan öppnas neråt. Så vips fungerar det som ett bord inne i bilen. Jag blev jättenöjd med detta, hur bra som helst. Dessutom när luckan är uppe så står köksgrejerna kvar därinne eftersom skåpet har ett lagom djup. Den så kallade anslagstavlan kan man kan hänga krokar och korgar på, vilket är fiffigt till precis vad man vill. Skåp och anslagstavlan är från Ikea, och dekorbilderna på alla djur hittade jag på Bauhaus.

Jag har varit ute efter köksartiklar som inte är gjorda av plast, och är de av plast så vill jag helst ha BPA-fria alternativ. Men det bästa är ju egentligen glas eller rostfri stål. Hos Addnature såg jag dessa snygga muggar i rostfri stål. Finns även tallrikar och skålar som jag spanat in, men ville prova muggarna först och de är riktigt bra. Det fick även bli ett köks-set i snyggt fodral som innehåller träredskap, kniv och rivjärn. Fodralet har även en liten magnet så kniven ligger på plats i fodralet.

När man är ute och reser så här så vill man såklart uppleva naturen, och då behövs ett par ordentliga vandringsskor. Det är en chansning att beställa skor på nätet, men jag hade flax och de passade mig perfekt i storleken och väldigt sköna är de också. Det som också gjorde mig nyfiken på Addnature , förutom ett bra utbud, var att märket Tentree planterar 10 träd för varje såld produkt, hur bra? Det följde även med ett sjysst magasin, jag gillar orden på baksidan av magasinet ”alla är så jävla inne, jag vill bara vara ute”. Det får bli mitt slutord här. Länkar till bygga campingbil del 1, för er som är mer nyfikna.

I samarbete med Addnature

Campingutrustning
campingutrustning
En skåpstomme med lucka fungerar som bord och förvaring
smart förvaring
Fiffigt köks-set i lagom storlek
millet
Vandringsskorna och magasinet