Bygga campingbil del 1

Bygga campingbil är något vi sysslat med senaste tiden. Ni minns väl vår Norge-resa förra sommaren, då bodde vi i vår Opel Vivaro, vår campingbil. Eller man kan kalla det campingbuss eller äventyrsbil om man så vill.

Bygga campingbil – din egen äventyrsbil

Förre ägaren använde den som crossbuss. Vi köpte den för att den är rymlig och rymmer många passagerare. Snygg är den ju också. Vi behövde ändå en bil till och den är ju grym att lasta i med sina 5 meter i längd, och klassas som personbil. Med tiden insåg vi att det faktiskt är en bra äventyrsbil och med sin rymd faktiskt går att sova i. Vi har campat tidigare både med tält och husvagn när barnen var mindre. Men på något vis höll det inte i längden för oss, och allt har ju sina för- och nackdelar såklart.

Så eftersom vi väldigt gärna ville åka uppåt Sverige och sedan över till Norge förra sommaren, så började alltså projektet bygga campingbil! Till en början byggde vi bara en enkel sängplats som täckte nästan hela skåpet i bak. Men tyvärr knappa 1.50 cm eftersom baksätet tog upp mycket av all plats. Så efter en resa till Kullaberg och en rätt så sömnlös natt, åkte vi hem och påbörjade ett nytt projekt som följer nedan.

För vår del är det som, keno 24 timmar, att vinna på lotto med vår så kallade äventyrs-/campingbil. Det blir win-win eftersom vi kan maxa våra äventyrsresor, både med billigt boende och magiska platser att utforska lite närmare.

Så fortsättning följer vänner! Häng med i projekt bygga campingbil och följ våra resor.

bygga campingbil
Det 3-sitsiga baksätet borttaget, och 3 platser kvar i framsätet.
Start av ombyggnation;
Nytt klickgolv – Sängram med utdragbar ribbotten blir 1.20 cm.
På god väg att bli beboeligt med ett skåp där luckan fungerar som bordsyta.
Gasolplatta för matlagning regniga dagar. Trådkorgar för lite klädförvaring.
Kylbox, rullbar. Gardin som insynsskydd.