Snygga arbetskläder

Snygga arbetskläder. Minns ni att vår dotter valt att gå på restaurang- och livsmedelsprogrammet? Det är första året och hon stortrivs och har fått nya vänner med gemensamma intressen. Det är riktigt spännande också eftersom hon så länge jag kan minnas tyckt om att laga mat och baka. Mest laga mat.

Jag vet dock inte vem hon har fått sina skills ifrån. Själv tycker jag inte att jag är så superbra på att laga mat. Men det är roligt att prova nya recept, men det kräver stor koncentration från min sida. Och baka ska vi inte tala om, det är verkligen inte min starka sida, haha.

Vi har redan fått hem en massa godsaker att smaka på i form av nybakat bröd och kanelbullar, marmelad med mera. Ibland får de även recept med sig hem som vi har tillagat. Till exempel en jättegod vinägrett med tomat och rödlök och fetaostbiffar. Hur gott!? Jättegott!

Matlagningsprogram är något vi tittar på en hel del här hemma. Jag minns när ”Lilla Mästerkocken” gick på TV, och hur glad hon blev när jag hittade ett ”Mästerkocken”-förkläde på Ica-Maxi.

snygga arbetskläder

Vår lilla mästerkock

 

Snygga arbetskläder till en kock

Som hon känner idag så är det kock hon vill bli! Första året får de ju prova på olika inriktningar som exempelvis kök, servering, bageri och konditori.

Dottern vill såklart ha snygga funktionella arbetskläder i skolan. Men av någon anledning så är det arbetskläder för herrar de använder där. Fast eftersom vår dotter är ganska kort fick de således beställa hem arbetskläder för damer till henne, som ju då fanns i mindre storlekar. Själv förstår jag inte riktigt varför de använder just herrstorlekar. Men hur som helst så har hon nu svarta byxor, och kavaj med sitt för- och efternamn och dubbelknäppning. Hon passar bra i det och ser riktigt stilig ut. Men mössan gillar hon inte har jag hört.

Hennes vision för framtiden är att ha en egen restaurang, och då gärna en restaurang utomlands. Hon är säker på vad hon vill verkar det som! Det ska bli så kul att se om hon en dag står där, med sina skills i sin restaurang. Med sina alldeles egna designade kockkläder och jobbar med det hon älskar att göra.

Hos engelbert strauss hittade jag dessa coola arbetskläder. Där kan både företag och enskilda personer beställa efter sin egen smak. Såg att de även hade kockkläder i stilsäker denim!

Snygga arbetskläder