Äventyr över norska fjordar

Äventyr över de norska fjordarna. Jag drömmer mig tillbaka på de äventyr vi haft i sommar. Vår långa bilresa uppåt i Sverige, ända upp mot riksgränsen och sedan över till Norge. Det magnifika Norge. Jag kommer att sakna det nu i vinter.

Gick igenom foton vi tagit från vår Norge-resa, och hittade denna bild som jag tror är Naeroyfjorden. Alltså tänk er att vara där, och inte minst på en båt. Inte bara kryssa över som turist och knäppa av några snabba bilder och sedan vidare. Utan verkligen stanna där ett tag, i någon mysig stuga, och sedan ge sig ut en heldag på fjorden. Jag drömmer om att få se valar där ute på fjordarna, och att få se mäktiga vågor. Älskar ju att fotografera sånt.

Jag minns när vi hade båt, då var barnen mindre och vi hade ju jättekul med den. De åkte på en ski tube efter båten över skvalpande vågor, och skrek av förtjusning,.. eller skräckblandad förtjusning. Vi stannade vid en klippa och åt vår matsäck, våfflor med bär och grädde. Solen värmde och det var så otroligt rofyllt att höra skvalpande vågor. Ibland fiskade vi också och sonen fick en gädda minns jag.

Fördelarna var ju faktiskt många och barnen har nog fått fina barndomsminnen från den tiden. Jag minns inte exakt hur många somrar vi hade båten. Det är just det, att den lilla motorbåten vi hade, kunde vi bara utnyttja sommartid. Så det kan vara en nackdel. Att man har något man betalar för som inte används så ofta.

Äventyr i båt över fjordar

Men jag skulle väldigt gärna vilja åka båt uppe i Norge, gärna i Nordkap eller Lofoten. Norge har ett växande båtmärke som heter just Nordkapp, och man kan ju förstå att de nordiska länderna är kända för högkvalitativa båtmärken. Dessa modeller är riktigt häftiga, och har den senaste designens mest praktiska lösningar. Hade jag bott i Norge så hade jag gärna haft en typ av sådan båt. Särskilt en med ett litet krypin så man kan övernatta på en magisk plats. Ni förstår ju vyerna man får uppleva liksom. Vilket äventyr minst sagt!