Ljusfest och ny plastmatta

Den här helgen vi hade nyss som bjöd på upp emot 20 plusgrader, i oktober alltså, vilken brittsommar!

Jag nämnde ju tidigare att vi har lagt in en plastmatta på vår altan. Vi har lagt den över trallen där det kommer in en hel del kalluft. Nu slipper vi det och kan utnyttja altanen mer när kylan kryper på. Plastmatten är gjord av någon typ av ”dött” material vilket är bra då vi inte vill att den ska mögla inunder. Vi valde Forbo Forshaga vinylgolv/plastgolv som är extra slitstark och lättstädad. En riktigt fin mörk nyans som ni ser på bild.

Nu vill jag även ha lite mysiga mattor också, lite mer blommor och annat dekorativt så det blir mysigare. Helheten får ni alltså se någon annan gång när jag piffat och köpt mattorna. Inte helt lätt att hitta mattor kan jag säga så ni får gärna komma med tips!

Ljusfest i din trädgård – smart med app i din mobil

Skapa en ljusfest i din trädgård, eller varför inte en lugn och harmonisk stämning. I samarbete med Philips vill jag tipsa om Meethue en smart utomhusbelysning som kan styras via mobilen! Det är ju supersmart och riktigt bra att ha. Då kan du styra din belysning och skapa rätt stämning, varifrån du än är.

Deras utomhusstrålkastare/spottar har över 16 miljoner färger och alla nyanser av vitt, vilket är perfekt för att lysa upp väggar, dekorationer och växter. Det jag verkligen fastnade för är att du kan välja en favoritbild, och så väljer den färgerna utifrån just den bilden. Eller så kanske du har ett visst färgtema inomhus, som du vill spegla i din trädgård eller på altanen.

Om du aktiverar geo sense-funktionen får du även lamporna att lysa upp när någon är i närheten. Väldigt bra när du är bortrest och vill undvika inbrott. Man kan även ställa in ett schema via appen så att din uteplats tänds automatiskt vissa tider.

Men du behöver ha en så kallad ”brygga” som gör allt detta möjligt. Den kopplas upp via ditt nätverk och efter det installerar du enkelt appen i din mobil.

Nu kan jag inte demonstrera olika färger eftersom jag inte har denna brygga än. Men ni kan ju tänka er vad fint det kommer lysa upp i en mörk trädgård i vinter! Om jag får till en bra bild även när man tittar inifrån och ut så ska jag visa det. Så oerhört mysigt!

Så fortsättning följer!

ljusfest

Nu lyser det fint på det japanska gräset i trädgården

ljusfest

Här har jag två spots i jorden, och en står inne på altan.
Det var lite svårt att komma överens med kameran och få till en bra bild.
Men jag ska prova med tre spots i rabatterna så jag kan rikta åt olika håll istället,
samt med olika färger. Då lär det bli ljusfest!

More to come!

2 thoughts on “Ljusfest och ny plastmatta

Comments are closed.