Trollstigen och Norges vackraste väg

Trollstigen. Vi fortsätter vår resa från Atlanticbroarna i Møre og Romsdal fylke, Norges västkust, och omfattar hela 38 kommuner tydligen. Man får uppleva ett låglänt kustlandskap som snabbt övergår i höga fjäll. Vi åker mot Solsnes och tar färja därifrån till Åfarnes, Romsdalsfjorden, Isfjorden och Åndalsnes. Därefter vidare in på fylkeväg 63, troligen Norges vackraste väg på 10 mil.

Solen kikar fram över bergen mellan Åfarnes-Sølsnes

Berg över Romsdalsfjorden

Trollstigen och fylkeväg 63 – Norges vackraste väg

Trollstigen ligger i Åndalsnes och ringlar sig uppåt bergen med serpentinvägar i 0,5 – 6 km på fylkeväg 63. Denna väg 63 är troligen en av Norges vackraste. Jag skulle vilja åka där igen, fast åt andra hållet nästa gång kanske. Men i början från Åndalsnes-sidan börjar den snirkliga vägen uppför berget.

Där får vi uppleva otroligt mäktiga berg, vilket landskap alltså. Den här dagen började rätt kyligt och mulet vid Atlanticbroarna, men ju närmare vi kom Trollstigen så steg graderna lite i alla fall till cirka +14.

 

Åndalsnes – mot Trollstigen

I love Norway

Vi åker uppför Trollstigen sakta men säkert. Man kan ju få möte på de smala vägarna runt berget, även bussar, vilket vi såklart fick. Det är en mäktig upplevelse. Hisnande. Vi gapar och kör sakta upp till utkiksplatserna. Vattenfall rinner längs bergen och dimman ligger tät.

Väl uppe strosade vi runt och tog lite fina foton. Dottern kastade snöboll och så åkte vi ner en liten bit till utkikspunkten där man kunde se den ringlande Trollstigen. Men då jag hade fel objektiv med mig så fick jag till bättre bilder med mobilen. Dessa kan ni se på Instagram.

En hisnande väg med enormt vacker utsikt över bergen

Utsikt över fjordar och berg

Snöbollskast

trollstigen

Sett uppifrån utkiksplatsen och rakt ner.
Tyvärr inzoomat av mitt fasta 85mm.

Man kunde följa Strupen 1 km ännu längre upp

trollstigen

Norge <3

I nästa inlägg om Norge fortsätter vi resan på fylke 63!

 

2 thoughts on “Trollstigen och Norges vackraste väg

  1. Wow! Vad vackert! Vi var i Njupeskär igår och jag blev helt lycklig av det där. Nu har jag fått smak av Norge efter dina bilder! Ha en fortsatt skön sommar!

    1. Norge är verkligen vackert, skrev nyligen om Låtefossen ett tvillingvattenfall. Magiskt är ordet!
      Kram!

Comments are closed.