Trädgård levererar i sommar

Trädgård levererar trots gulbrun gräsmatta och torka. Wow, vad varmt och skönt det är i luften idag. Hela 27 grader. Det gäller att vattna blommorna för de ser snabbt lite hängiga ut, även krukväxterna inomhus. Björnbärsbusken levererar i år, kommer bli många goda björnbär på den i den här värmen! Perfekt att bunkra till hösten.

På kvällarna kommer det en liten igelkott i vår trädgård och letar efter mat. Vi har kastat in lite kattmat under syrenhäcken och den knaprade hej vilt där inne. Det är så torrt ute så jag häller i lite vatten i en skål i rabatten också, såg en geting där här om dagen. Men de djur som det tyvärr kryllar av än är ju fästingarna.

Tycker synd om katterna som blir så bitna och har de kring halsen vareviga dag. Men jag fick tips av kollega att kokosolja ska hjälp och skrämma bort fästingarna. Så jag har provat, och det hjälper!! Superbra ju! Jag lägger en liten klick intill nackhåren typ, och sedan det överblivna smörjer jag in i pälsen. Fästingarna gillar inte doften, samt att pälsen blir lite halare så de inte får samma fäste.

Nu är jag inne på min andra arbetsvecka av fyra innan nästa semesterperiod. Som jag längtar redan. Men kvällarna är ju så härliga nu ändå. Vilken sommar vi har!


Vit rosenskära

Sommar!

 

trädgård

HUMLA

Nyduschade björnbär

trädgård