Nordland – på genomresa

Nordland och dess vackra vyer. Vi körde sena natten mellan 21 – 22 juni och vi for igenom E6 Saltfjellet. Passerade polcirkeln norr om Mo i Rana, 692 meter över havet minsann. Dalsgrenda och området kring Ranfjorden.

Vi övernattade längs med Ranfjorden på en rastplats med toalett. Det var vacker över fjorden och fortfarande ganska ljust ute även kring midnatt. Ljusare hade det säkert varit om det inte varit så mulet.

Tror nog detta var kring polcirkeln 692 m.ö.h, Saltfjellet.

En lite kuslig bild kring midnatt i Dalsgrenda

Ranfjorden kring midnatt

nordland

Förtrollande vackert i Nordland

 

Nordlandsresan fortsätter den 23 juni och vi åker vidare längs E6. Vi kommer till Mosjoen där en vacker regnbåge vilar över vattnet. Det är så vackert längs Europavägen. Vi kommer slutligen till Trondheim, och utanför åkte vi till Oysand camping. Denna kväll var det riktiga stormvindar och campingen låg precis vid vattnet. Som ni vet så har vi sovit i vår Opel Vivaro, och jag lovar att det kändes precis som att sova i en hytt på en båt när vinden tog tag i bilen. Rätt mysigt faktiskt!

Mosjoen

 

På morgonen den 23 juni tar vi en färja från Halsa till Kanestraum och åker längre ut mot västkusten över Gjemnesundsbron som är 1257 meter lång. Vårt mål för dagen är Atlanticbroarna och Trollstigen. Men det får ni läsa om i nästa inlägg om vår genomresa i Norge.