Låtefossen – mäktigt vattenfall

Låtefossen, mäktigt vattenfall. Innan vi nådde dit, eller ens förstod att vi var på väg dit, fortsatte vi en bit på fylkeväg 63. Vi fortsätter nu alltså vår resa från Trollstigen vidare neråt i detta trollska land.

Så här i efterhand när jag kikar på kartan upptäcker jag att vi inte åkte hela fylkeväg 63 utan svängde av mot Stranda för att ta färja därifrån. Detta gjorde att vi missade Geiranger. Men Geirangerfjorden sträcker sig en bra bit ändå. Och man kan ju inte se allt, då skulle vi fått vara ute och bila runt i minst två veckor. Dessutom fick vi istället se så mycket annat vackert samt ett tvillingvattenfall!

Men först fick vi uppleva dessa vackra vyer. Vägen löper igenom djurens inhägnader så det går får och hästar var som. Vi mötte ett nyfiket gäng får längs med vägen ganska snabbt. Hur söta är de inte som går där längs med vägen, helt oberörda av bilar som susar förbi då och då.

Norddal – fylke 63

 

Vi övernattade i Stranda längs med väg 60, på en parkering med WC vilket betyder utan el. Men vi grillade och somnade gott till ljudet av vattenfall som forsar intill bilen. På morgonen fyllde vi på vattendunken med vatten från forsen, och sedan åkte vi vidare.

Vi kommer snart in på väg 13, längs med Hardangerfjorden som sällskap. Snart kommer vi till Låtefossen i Odda Hordaland. Ett helt fantastiskt tvillingvattenfall. Det rinner ner från två olika håll rakt ner under en bro. Precis där var det mycket folk, men jag tvingade maken att stanna ändå så jag snabbt kunde gå ut på bron och klicka av några foton. Det var enormt vackert!

Jag har fått reda på att Låtefossen är ett av de mäktigaste vattenfall i Norge och är 165 meter högt, och jag kan bara hålla med! Visst är det vackert? Som i en sagovärld.

låtefossen

Låtefossen i Odda Hordaland