Träningslista

Blogglistor är något jag aldrig gjort när jag tänker efter. Fick inspiration hos Kamillas Kamera, som i sin tur länkade till blogglistor på Nouw. Det är ju lite inspirerande och kul att blanda in lite mer personligt av mig kanske. Vad tycker ni? Så here it goes med min första blogglista, en träningslista har jag valt. 

1. Vilket är ditt favoritmärke att handla träningskläder ifrån?

Spelar egentligen inte så stor roll, bara jag tycker de är snygga och bekväma. Adidas exempelvis. Men är grymt sugen på att beställa från Stronger. Har dock en Kinakopia av dessa.

2. Du har ditt gym hemma, på en begränsad platsyta. Vilka fem redskap/övriga saker måste finnas med?

Vi har typ en bänk med skivstång och benstång (heter det så?) och hantlar. Saknar en yoga/träningsmatta. Helst vill jag ha en lite större bättre bänk men vi har det rätt trångt hemma som det är. Samtidigt så kan man komma långt med att bara använda sin kropp med knäböj, armhävningar etcetera.

3. Bara träna utomhus eller bara träna inomhus?

Både och! Har inte provat något utomhusgym än, vilket jag gärna vill göra.

4. Korta och intensiva pass, eller långa och behagliga pass?

Korta och intensiva gillar jag bäst.

5. Vilket är ditt bästa träningsminne?

Har inget speciellt minne. Alla som ger mig mer muskler och kondition. De som jag haft mycket energi och orkat ta i mer.

6. Vad äter du helst före och efter ett träningspass?

Proteinshake rik på fiber och protein, vitaminer och mineraler. Detta då jag tränar på jobblunchen och alltså har lite ont om tid. Äter vid skrivbordet efteråt något lätt och proteinrikt (i bästa fall), proteinrik kost, gröt med bär och mjölk. En bra näringsrik sallad. Kvarg eller turkisk yoghurt med bär, frön och nötter. Päron eller banan. Älskar torkade aprikoser, ekologiska är godast! Men de får man ju äta med måtta haha.

7. Tränar du med musik eller utan?

Med musik helst! Har inga bra egna hörlurar. På gymmet blir det radion. Hemma blir det Spotify på hög volym via TV:n eller blåtandhögtalare. Tar jag en promenad så lånar jag hörlurar av någon i familjen.

8. Bara träna överkropp eller bara träna underkropp?

Jag behöver träna hela min kropp, särskilt ryggen. Min rygg är otroligt svag av många års stillasittande arbete, och av att i många år knappt ha tränat något alls.

9. Var finner du inspiration till din träning?

Min rygg påminner mig när jag slarvat. Ibland får jag inspiration av sociala medier. Ser jag riktigt snygga träningskläder så får jag lust att träna. Denna träningslista peppar mig lite grann faktiskt!

10. Hur ser dina träningsplaner ut för resten av året?

Ta mig själv i örat och knalla iväg till gymmet oftare. Långa promenader utomhus i snabbt tempo. Mer trappgång på jobbet för att bryta stillasittandet. Äta bra, och inte glömma bort att få i mig rejält med protein. Jag är en riktigt slarvmaja. Har länge velat gå upp i vikt och få mer muskler. Men då måste man äta rätt också.

träningslista