Ekonomisk situation

Ekonomisk situation. Jag tänker ofta på att försöka få en bättre ekonomisk situation. Hur många är vi inte som dras med dessa lån. Det kan vara huslån, privata lån eller krediter. Man jobbar heltid, och ofta övertid men ändå blir det inte tyngre i pengapåsen.

Ekonomisk situation – att kunna göra bra val

Så jag tänker en hel del på hur jag ska kunna utöka månadsinkomsten. Men varför? Helt enkelt för att få mer kvar att använda på ett förnuftigt sätt. Som att kunna spara! Att kunna lägga undan till en buffert om något händer, eller om man plötsligt vill ut och resa. Pengar är såklart inte allt här i livet. Men att inte ha tillräckligt kan i perioder bli tufft. En sämre ekonomisk situation kan sätta käppar i hjulet för hur man vill leva. Som exempelvis göra miljövänliga och hälsosamma val kan bli en ekonomisk situation att ta hänsyn till. Sådant gör mig ganska less. Men jag tänkte inte bli för djup i detta inlägg.

ekonomisk situation

 

För en vecka sedan såg vi en film med Bradley Cooper, Limitless. Den var ganska intressant för det handlar om en författare som har skrivkramp. Möter en gammal vän som bjuder honom på en tablett som sägs kunna få hjärnan att fungera till 100% och inte enbart 20%. Så han tar tabletten och plötsligt kan han allt om precis allt. Lär sig flera språk flytande blixtsnabbt, städar sin sunkiga lya och skriver klart boken på ett par dagar. Blir dessutom framgångsrik inom börsen. Kanske det vore något? Inte att ta ett piller nu förstår ni väl. Men att lära sig köpa aktier? Då gäller det att vara med i både nyheter och på nätet, och sätta sig in i olika företag.

Det finns ju dock ett annat alternativ om man absolut inte förstår någonting av aktievärlden och heller inte vill lära sig. Att jämföra bankernas lån och räntor till exempel. Det kan vara bra om man till exempel behöver samla och lösa lån. Lösa ut några smålån och se till att få den bästa räntan helt enkelt, och då helst med endast en kreditupplysning.

One thought on “Ekonomisk situation

Comments are closed.