Hälsosamt tempo

Idag har jag jobbat hemifrån. När jag gör det får jag inte ihop många steg på en dag. Så därför försöker jag ge mig ut på en riktigt lång promenad dessa dagar. Jag gillar mina nya skor. Ett par väldigt sköna Adidas som jag hittade på Stadium Outlet för en bra peng!

Hälsosamt tempo och intervallpass

Jag fick ihop 7500 steg idag vilket känns bra. Hälsosamt tempo visade sig dock bli 6200 steg. Förmodligen var cirka 1000 steg de jag tagit hemma i huset och trädgården innan jag gav mig ut på en promenad. Med hälsosamt tempo menas att man går i rask takt minst 100 steg i minuten, under 10 minuter. Gör du så förbättras din kondition.

Mitt mål är att få energin att räcka till 10 000 steg. Kanske inte varje dag, för vissa dagar blir det såklart vila. Men på de långa promenaderna vill jag utöka mina steg. Även om det inte alltid blir ett hälsosamt tempo så är det bra att röra på sig. Särskilt på jobbet när man som jag har ett ganska så stillasittande arbete på kontor.

hälsosamt tempo

Mot bättre kondition

Det bästa är att jag provat jogga. Jag tror att intervallträning gör susen. Här finns tips på intervallpass. Till min förvåning märkte jag att jag hade mer uthållighet än vad jag annars brukar ha. Det kan ju bero på all trappgång på jobbet, samt bra näring som ger energi vilket såklart är grunden för att orka. Trappgång kan verkligen boosta upp din kondition, samt ge bättre syretillförsel. Ett trappsteg motsvarar tio steg på jämn terräng. Inte så konstigt att jag flåsar som en flodhäst efter en våning.

Bra musik till promenaden är ju ett måste. Men ibland är det skönt att inte ha något ljud i öronen alls, och bara njuta av fågelkvitter och vind.

hälsosamt tempo