Drömresa kräver planering

Drömresa! Ta mig bort härifrån. Vad är det för muckväder vi har haft nu i april? Ömsom sol, regn, snö, och kallt på det. Maj verkar i alla fall börja med strålande sol och värme! Jag längtar så enormt till värmen och kroppen skriker verkligen efter sol nu!

Så jag började drömma och bläddra igenom foton från vår Thailand-resa 2008. Det är många år sedan nu. Tittade igenom lite filmer, och jösses vad kidsen var små. Det rycker i restarmen. Skulle vi åka nu med tonåringar så blir det ju något helt annat, plus att det blir nog lite dyrare också. Men de tar vara på sig själva vilket är skönt. Jag har kikat lite på charter till Thailand. Tänkte att det vore kul att se någon annan del av landet än Khao Lak. Det ser väldigt fint ut i Kantary Bay och en av utflykter får gärna gå till Coral Island med fina snorklingsmöjligheter vid grunda korallrev.

Men jag har även kollat in andra resor. Som till paradisön Tanzania och Zanzibar. På ett av hotellen kan man njuta av färsk nyfångad fisk då det ligger precis i fiskebyn Nungwi i Zanzibars norra spets. En vildsafari och spana in gepard vore ju något också! Eller varför inte en karibisk ö. Innan barnen kom till världen åkte jag och mannen till Barbados och bodde på ett hotell som låg precis vid den vita sandstranden. Åkte vattenskoter, snorklade och åkte in till staden Bridgetown och så mycket mera. Vilken äventyr vi hade minst sagt! Men att ta hela familjen till en karibisk ö blir kostsamt, men ändock så värt det i längden med fina minnen. Som det står på min tatuering ”Die with memories, not dreams”.

Drömresa – planera och prioritera

Jag jobbar en del övertid, och mannen likaså. Just för att få den där extra pengen och känna att man faktiskt skulle kunna lägga undan till en drömresa med familjen. Det skulle vara så härligt att åka till ett riktigt varmt land igen. Att bara få lämna kalla Sverige för ett tag och bara vara. Släppa alla måsten och umgås med sina kära. Det kräver förstås planering, men det handlar också om prioriteringar. Vill du spara till en drömresa så bör du kanske inte renovera halva huset samtidigt.

Men just för vår del får vi väl drömma ett tag till, då vi fick en tråkig överraskning som betyder mindre pengar i plånboken. Dock övergående men man funderar ju på om turen skulle kunna vända för oss här inne. Klicka här. Eller så får vi leva på knäckebröd och gröt en del framöver.

drömresa

Thailand Khao Lak

drömresa

Sudala Beach  Resort Khao Lak Bang Niang Beach

drömresa

Bang Niang Beach 2008