Sömn och sömnlösa nätter

Sömn är bra för kroppens återhämtning. Det är under djupsömnen som en stor del av kroppens och hjärnans återhämtning sker. 

Jag är den som rullar runt i sängen som en hund innan jag kommer till ro. Lindar in mig ordentligt i täcket, gärna en filt då jag är ganska frusen. Jag ska såklart ha borstat tänderna, varit på toaletten, druckit vatten och ställt klockan. Det ska vara perfekt. Blir skogstokig om någon sedan lyfter på täcket.

Det kan ta ett tag innan jag lugnar ner mig och kan koncentrera mig på att somna. Som jag nämnt tidigare så försöker jag dessutom lägga mig en timme tidigare numera, för att få minst åtta timmars sömn istället för sju. Det går väl sådär, men ganska bra. Bestämde mig för detta då jag insåg att sömnen faktiskt är viktig för kroppens och hjärnans återhämtning, för optimal prestation. Jag kommer även att behöva komma på en lösning för att slippa bli väckt av våra katter som jag skämt bort. Jag undrar om jag någonsin hamnar i djupsömnen, jag får jobba för att det ska hända antar jag.

sömn

Sova

Sömn och sömnlösa nätter

Vi har två katter. Det är ju faktiskt jättemysigt med en katt i sängen hela natten, (vintertid när det inte finns fästingar) dock kan sömnen lätt bli störd. Katten kan bita dig i håret, försiktigt fälla ut klorna på kinden, eller gosa ihjäl dig och dra sina mungipor everywhere! De ger sig heller inte förrän man faktiskt går upp och ger den mat, släpper ut den eller bara umgås med den. Många gånger har jag faktiskt utvisat katten och stängt sovrumsdörren eftersom varken jag eller katten vet vad den vill! Och precis när man somnat om, så börjar det klösas på dörren.

Jag skulle också väldigt gärna vilja byta ut vår säng till någon som verkligen ser inbjudande ut. Som man bara behöver titta på så blir man trött. Som en sådan här med madrassbottnar, resårbottnar, bäddmadrass och ljuvliga täcken samt mängder med mjuka kuddar. En hög säng, gärna så hög så inte ens katten kan hoppa upp. Men då klöser han sig väl upp istället.

Drömsängen

För övrigt så är jag supernöjd med dessa foton. De är tagna 2013 på Tussebus och tonårssonen. Trötta så trötta.

sömn

2 thoughts on “Sömn och sömnlösa nätter

  1. Åh vilka fina bilder! Ja det där med sömn är viktigt men det funkar inte riktigt för mig just nu… De sängarna är ju så sköna men jag har gjort misstaget ett par gånger att inte tänka på hur höga de är när vi beställt de, ett tips om ni ska köpa en kontinentalsäng och sonen har en kontinentalsäng som hans katter använt som klösbräda… Kram Suss

Comments are closed.