Huskur – minimera risken i förkylningstider

Huskur. Dessa grymt irriterande förkylningstider som drabbar så många av oss när vi minst anar det. Med hösten och sjunkande temperatur kommer den smygande. Vi kan tycka att vi förebygger så bra vi kan och boostar oss med det ena och det andra.

Huskur – minimera risken att bli förkyld

Sanningen är den att sköter du inte sömn, mat, vatten och vila så är det svårt för kroppen att stå emot. Lägg därtill en god handhygien, både tvål och handsprit. Likväl så kan förkylningen slå till om någon i din omgivning bara så nyser.

Är det dessutom så att du är en väldigt aktiv person, tänk på att när vi tränar bryter vi ju ner kroppen. Så det är extra viktigt att ovanstående nyckelfaktorer följs för att få ett kraftigt immunförsvar. Men glöm inte, även om du åkt på förkylningen så är det viktigt att fortsätta boosta dig. Bra mat, god sömn, mycket vatten och vila. Det är när vi vilar som vi blir starkare. Och gärna lite extra D-vitamin, och gröna drinkar, som min egna huskur längst ner i inlägget. Go check!

Nu har jag snart varit förkyld i en vecka och även om jag blev förvånad över att åka på den, så förstår jag ju att det inte är lätt att stå emot alla gånger. Särskilt inte för en nattuggla som jag och inte kommer i säng förrän närmare midnatt. Det blir alldeles för få timmar sömn för min del. Dessutom har båda tonåringarna gått och snörvlat hemma med halsont och feber.

Så nu toklängtar jag till gymmet, men det får väl bli en lugn promenad i skogen och leta kantareller istället kanske. Om den där näsan kunde sluta rinna bara.

 

förkylningstider

Boosta kroppen i balans med huskurer

förkylningstider

majamyras boost-coctail
(både innan, under och efter förkylningstid)

1 apelsin
1 banan
1 näve bladspenat
1 cm riven ingefära
1 snapsglas aloe vera innerbladsgel
1 isbit

ENJOY!

Behöver du en livsstilsförändring?

För absolut bästa kickstart mot en ny livsstil och bättre matvanor, så har ni C9-boxen.
Och för en mer hållbar ny hälsosam livsstil fortsätt med F1 och/eller F2.

C9 – detta populära smarta kickstart-program komplett med handbok, kosttillskott, kostråd och träning har hjälpt många på rätt väg till en ny livsstil. Få det bästa förutsättningarna. Tveka inte att investera i dig själv, hör av dig för mer information om C9 kickstart! Din egen PT i en box. Maila lisa.m@hotmail.com

3 thoughts on “Huskur – minimera risken i förkylningstider

Comments are closed.