Nasi Goreng fantasifullt ihopslängd

Nasi Goreng åt jag till lunch igår när jag jobbade hemifrån. Även idag på jobbet då det blev lite över. Jättegott! Jobbade även in lite flextid idag, det behövs ju skrivas journaler som ni vet och jag stannade kvar till 18.30. Tur att jag hade fiber och annat att peta i mig. På vägen hem kom det snöblandat regn på väg till bilen, och på motorvägen snöfall big time! Men det lär ju inte ligga kvar precis men misstänker att imorgon bitti får vi starta diesel-värmaren.

Den indonesiska/malaysiska rätten betyder ”stekt ris” på indonesiska. Dock hade jag inte ris utan istället quinoa. Och istället för kyckling som är det vanligaste hade jag räkor.

Man skulle kunna kalla den pyttipanna eller risotto för det är ett ihopplock av vad man har hemma typ. Jag verkligen tokgillar de gröna sojabönorna och de passar till det mesta. Den här rätten blev rik på protein, och per 100 gram är gröna sojabönor hela 34 gram, räkor 24 g och ägg 13 g. Ju mer man tränar desto mer protein behöver kroppen. Här kommer mitt recept.

Nasi Goreng ala majamyra

Ingredienser:
Räkor, ägg, vitlök, gröna sojabönor, chiliflakes, curry, quinoa, sojasås, sesamolja.

Gör så här: 
Koka quinoan. Värm sojabönorna lite om de är frysta. Fixa äggröran med curryn. Stek alltsammans ihop med räkor, chiliflakes och vitlök. Avsluta med sojasås och sesamolja. Salt och peppar och liten slice avokado på toppen.

nasi goreng

Yummie!