Vad är Aloe vera bra för

Vad är Aloe vera bra för? Goddagens, har ni ätit mycket ägg och sill nu? Vi har mumsat, eller jag och pappsen har gjort det. Resten av familjen äter inte sill och sånt. Men det finns ju annat att mumsa i sig. Kanske har man också ätit aningen för mycket gottgott och då passar det bra med aloe vera för hud och slemhinnor, särskilt från insidan. Aloe vera har ju funnits i tusentals år, och är välkänt att ha en positiv effekt på både människor och djur. Både insida och utsida.

I denna ekologiskt odlade aloe vera finns innerbladsgelen. I den jobbar cirka 200 olika näringsämnen, varav 75 är namngivna. Även fast det är en väldigt liten del av varje så samarbetar de i en så kallad synergieffekt av vitaminer, mineraler och enzymer.

Vad är Aloe vera bra för?

Tänkte berätta lite om våra egna erfarenheter av Aloe vera barbadensis. Hemma hos oss har dottern torr hårbotten och torr hud i övrigt kunnat lindras med Aloe vera. Hon har också blivit hjälpt med sin växtvärk i benen. Själv dricker jag Aloe vera sedan ett år tillbaka och känner skillnad i mage, hud och naglar. Katternas klåda från borttagna fästingar stillas. Ja ni märker ju att användningsområdet är stort. Svalkar vid solsveda som ju alla vet.

Det finns mycket att läsa om denna vackra vårdande succulent, både på nätet och i böcker. Jag har en bok hemma av dr Peter Atherton som jag börjat läsa, mycket intressant läsning.

Kolla in denna video om Aloe vera-växten. Drick, ät och smörj!

Aloe vera bra för både människor och djur

vad är Aloe vera bra för

2 thoughts on “Vad är Aloe vera bra för

Comments are closed.