Himmelska bars i Bakboxen

Himmelska bars! Bakboxen är fortfarande poppis här hemma. Dottern ser fram emot den varje månad. Den här gången var det hälsotema vilket passade mamsen alldeles utmärkt, och receptet är utformat av Victoria Andersson. Nyttiga bovetebars! Dottern bakade förstås med glädje, men efter smakprovet konstaterade hon ganska snabbt att himmelska bars var inget för henne. Hon vill hellre baka tårtor som hon sa. Men hon blev jätteglad för produkterna som följde med, denna gång var det en cool magnetisk timer i retrostil och en megastor slickepott.

Själv kan jag inte sluta äta dessa, perfekt som mellanmål och att tugga i sig om man känner sig sugen. Så dessa kommer jag garanterat göra igen, helt i min smak! Recept finns nedan.

himmelska bars

Himmelska Bars med honung och kanel

Ingredienser:
1/2 dl solroskärnor
1/2 pumpakärnor
2,5 dl bovetekross
12 st torkade urkärnade dadlar
1 dl kokosolja
1 dl jordnötssmör
3 msk honung
1 msk kanel
1,5 dl gojibär

Gör så här: Ugn 200 grader. Rosta solroskärnor och pumpakärnor i 5 min på en plåt i mitten. Akta så de inte bränns. Ta ut plåten, häll kärnorna i en skål. Ta fram matberedare. Lägg i bovetekross och dadlar. Mixa tills allt är fint fördelat. Häll ner kokosolja, jordnötssmör, honung och kanel. Mixa till en blank deg. Ta ut degen med en slickepott och blanda med rostade kärnorna och gojibär. Platta ut degen på bakplåtspapper eller rulla till bollar. Vila i kylskåpet i ca 30 min. Skär till bars, förvara i en tättslutande burk i rumstemperatur eller kylskåp.

himmelska bars

Himmelska bars

One thought on “Himmelska bars i Bakboxen

Comments are closed.