Talgoxen är fri och brännskadad

Nej talgoxen är inte brännskadad, men fri. Tonårsdottern har däremot skadat sig väldigt olyckligt. Tappat en kastrull med kokhett pastavatten rakt över sina fötter. Det blev en rejäl brännskada på ena fotens ovansida och en tå där skinnet lossnat, och det vätskar. Det blev ett långt kallt vattenbad och efter ett antal timmar somnade hon på soffan fortfarande med fötterna i vattnet. Tog upp fötterna till slut så hon inte blir köldskadad också. Innan hon somnade fick hon två Alvedon. Idag har hon inte haft någon värk och vi fortsätter med att lufta såret, smörja huden där det inte är öppna sår med aloe vera.

Tänk vad snabbt olyckan är framme. Så nu har dottern brännskadade fötter och mannen har sin opererad hand i gipsskena. Ni minns väl julafton? Yes, matberedarens knivblad fött ut och skar upp illa både ett kärl och en nerv så blodet sprutade. Nu är handen opererad och 12 stygn har tagits bort. Dock ska gipsskenan sitta i två veckor till så får vi se sen.

Kylan håller i sig med cirka -15 grader. Idag upptäckte vi ju en talgoxe på vår inglasade altan. Flög runt runt och kunde inte hitta ut. Vi öppnade altandörren och snart flög han ut. Fri! På bilden sitter han i olivträdet. Det ser ut som att olivträdet klarar kylan än så länge. Till höger i bild ser ni frusen björnbärsgren ute i trädgården. Nu ska vi se på film och gosa ner oss i soffan framför brasan.

Talgoxe

4 thoughts on “Talgoxen är fri och brännskadad

  1. Stackars E! Tänk på att om brännskadan är större än en handflata så ska en läkare titta på den! Finns risk för uttorkning om en brännskada är stor. Skydda också såret med ett torrt sårnät och kompress. Brännskador ska ha torrt förband. Tidigare sa man att sår ska lufttorka, detta gäller inte längre! Sår ska skyddas med lagom fuktigt förband. Kanske ska ni låta någon ssk/dsk titta på det? I alla fall, om det vätskar, är rött, svullet och E får feber bör ni kontakta läkare. Lycka till och hälsa familjen! Kram

    1. Tack för alla tips. Vi var till vårdcentralen idag och de har lagt någon typ av gel under förbandet som ska lossa på skorpan för att få bort eventuellt smuts. Så på fredag ska hon dit igen. Hon har fått dricka mycket vätska också.

Comments are closed.