Olika energikällor utifrån och inifrån

Brr! Kylan håller i sig. Ena dan svinkallt med 15-20 minus, andra dan -5. Det är inte lika kallt som uppåt i landet men för en fryslort som jag så är det tillräckligt. Längtar så mycket till våren nu. Värmen och ljuset! Vems idé var det att ställa om klockan förresten, varför måste vi ha det så mörkt och kallt? Och så länge, det tar ju aldrig slut. Det finns säkert en logisk förklaring som är enkel att googla fram men det struntar jag i just nu.

Tänk om det kunde vara tvärtom istället. Att största delen av året är det vår, sommar och höst med en månads vintertid. Typ i december med snöfall och lite kyla. Lagom tycker jag. Jag gillar årstiderna men de kan påverka mig negativt om jag inte motverkar det på något sätt. Jag kan motverka det både utifrån och inifrån. Inifrån med vitaminer och mineraler så jag inte går in i en depression. Utifrån med varma kläder, en värmande braskamin som vi proppar med ved. Det är tungt att hålla på med den där veden, bra att få röra på sig i och för sig. Det finns många olika energikällor. Bergvärme ska vara bra har jag hört. Bergvärme och solceller är miljövänligt. Då utvinner man energi från en naturlig källa. Bra att tänka på.

Vet ni vad, jag känner mig lite frusen nu. Drack precis en kall smoothie. Så då passar det nog bra att få dagens träning gjord. Inomhus! Hemmaträning är grejen när man inte vill gå en iskall promenad. Idag blir det squats! Efter det en varm dusch.

olika energikällor

2 thoughts on “Olika energikällor utifrån och inifrån

    1. Hej, det går bra! Är på dag 2 på F1 nu. Mat har jag fått äta hela tiden, dock inte en lagad måltid de allra två första dagarna på C9. Men därefter har jag ätit en massa gott. Fria listan består ju av livsmedel med lågt GI så den kan jag ta av när jag känner för det. Nu med F1 är det fokus på mer mat och mer träning. Spännande det här!

Comments are closed.