Håll dig frisk med mat som botar

Jag har köpt en så spännande bok som handlar om mat som botar. Håll dig frisk och minska risken för sjukdomar med bra mat. Livsmedel som botar med kostfiber, vitaminer och mineraler, kryddor m.m. Det står så mycket ”matnyttigt” i den här boken och jag har inte hunnit läsa ut den. Men jag plockar ut två nyttigheter åt er.

mat som botar

Maten som botar

Valnöt – Som viktigaste innehåll har valnöten omega-3, omega-6 och antioxidanter. Att äta några stycken dagligen gör gott för hjärtat och sänker förhöjda blodfetter, även bra för hjärna och tankeförmågan, ja hela kroppens hälsa egentligen. Bra att veta eftersom vi inte äter fisk så väldigt ofta hemma hos oss, jag är nog den som äter mest fisk. Men man får ju tänka på vilken fisk man äter också, med tanke på tungmetallen kvicksilver. Det bästa rådet till vegetarianer och andra som inte vill eller kan äta fisk, är att ta tillskott. Jag ska börja med det tänkte jag, en som heter Arctic Sea. Ska berätta mer om den för er en annan dag.

Tranbär – urinblåsans vän. Innehåller proanocyanidiner (PAC) som bland annat binder protein, och jagar bort/förebygger blåskatarr.

mat som botar

Nyttigheter

maten som botar

En skål med nyttigheter.
Valnöt
Tranbär
Pumpafrön
Kokosflingor