Squash även kallad zucchini är gott

Squash, även kallad zucchini. Tyckte det var en bra grönsak att odla för oss eftersom vi använder det då och då. Jag och dottern planterade även ett par ute i pallkragen och dessa har också börjat kika upp ur jorden. Men de jag valt att förodla är längre gångna. Jag undrar bara var jag ska plantera ut de sedan, de kräver stort utrymme tydligen. Kanske i vår ”krater” på gräsmattan efter poolen som gick sönder. Där är ju en stor rund jordfläck där nu.

Squash som pasta

Har ni tröttnat på vanlig pasta så gör en på zucchini istället, det är riktigt gott! Länkar åt er till ett annat inlägg jag gjorde för ett tag sedan då jag gjorde en supergod squashpasta. Den kan ätas på många olika vis, i en moussaka, ratatouille, grillad ihop med halloumiost, och som den är i en sallad för att bara nämna några.

 

squash

Squash/zucchini

squash

One thought on “Squash även kallad zucchini är gott

Comments are closed.