Squats och plankan är grejen hemifrån

Squats, det är något jag gillar. Eller gillar och gillar, det är fruktansvärt jobbigt men ger resultat snabbt! Det är riktigt bra för min rygg bland annat. Följer i och för sig inte ”30 days squat challenge” till 100%, utan går helt enkelt min egen väg. Hämtade hem en app som jag använder samtidigt för att hålla lite koll på räkningen. Är väl uppe i 130 squats (knäböj) per dag i alla fall, med små korta pauser och vila på fjärde dagen. Annars skulle jag nog tuppa av. Men som sagt squats är grejen vänner, ni måste prova åtminstone. Ibland blir det plankan också, men där är jag otroligt svag än så länge.

Squats och plankan är grejen hemma

Det är inte alls lika intensiv träning på gym nu som för ett par månader sedan. Men jag var på gymmet i fredags och det var så roligt för det var bara jag och kollegan där. Höjde radion lite extra och så körde vi på med olika maskiner. Borde nog koncentrera mig lite mer på mage och vader ett tag märkte jag. Så eftersom styrketräningen inte sker lika ofta, kompenserar jag med squats och plankan hemma.

På jobbet har jag också börjat använda mina sportskor från Skechers Shape Up, istället för de gamla sandalerna där spännet alltid lossnar. De är väldigt sköna att gå i, lätta och inte för varma heller. Så jag surfade runt bland lite fina sportiga grejer, i hopp om att finna ett par andra som jag kan ha på gymmet. Vad sägs om dessa skor,… Prickiga löparskor från Adidas, hur söta? Jag vet inte om det är tantigt, men de är i alla fall riktigt söta, särskilt med den där mintiga färgen ihop med det gråa. Och varför inte en matchande tee från Nike, också med färgen mint.

squats i prickiga skor

Adidas

squats i skön tee

Nike

I samarbete med Spartoo

4 thoughts on “Squats och plankan är grejen hemifrån

  1. Jag körde också detta förut och jisses vad jobbigt det är men så bra att du påminde mig för nu ska jag köra i gång det igen. Jättebra träning! Kram Pernilla

  2. Åh, vad jag först undrade vad ”squats” var för nåt… Men knäböj – AHA, lixom!! Såna får man duktig träningsvärk av – och visst gör de nytta!! :-D Jag borde börja göra såna jag också – bums! (Har inte gjort sen jag var ledare för dotterns lag i fotboll).

Comments are closed.