Mamma, får jag baka!?

Den vanligaste frågan när dottern ringer mig på jobbet är; -mamma, får jag baka!? Första gångerna jag lät henne baka hemma själv, med storebror eller en kompis så såg köket ut som ett bombnedslag efteråt. En tid fick hon bakförbud, men den har hävts för hon har nu visat att hon städar efter sig och det hon bakar går faktiskt att äta,..hehe

I julklapp fick hon ett gäng bakformar och annat, ett sprits-set t.ex. Hon blev superglad såklart och har bakat efter det. Nu fyller hon snart 12, och tänkte fortsätta spinna på temat baka. En bloggerska jag följer vid namn Cecce, som bakar mest hela tiden, hade ett bak-kalas för sin dotter med kompisar. Det blev succé och verkar ju vara en himla kul idé!

Så fick jag ögonen på fikamera.se med allt möjligt att få tag på inom bakning. Man kan hitta aromer, strössel, verktyg, handdukar, kakmått, formar och så mycket mera av olika tillverkare, t.ex IB Laursen och Rice. Det finns även köksassistent, köksvåg och såna där söta timers i retrostil med härliga pastelliga färger. Här kan man även köpa bakböcker som t.ex boken Bullfest. Tror ni hon skulle bli glad för en helt egen bakbok i present?

Bullfest!

2 thoughts on “Mamma, får jag baka!?

  1. Att baka med barnen är hur roligt som helst. Till slut står man där kladdig i deg eller smet upp till armbågarna.. och har sååå himla roligt! En negativ sak är dock att man inte är ensam om att slicka skålarna!

Comments are closed.