The Grand Zin

Goddagens! Lördag idag, regnrusk ute och jag sitter i valet och kvalet om jag orkar åka till Gallerian idag, eller om jag ska vara hemma och bara mysa. Låter väldigt lockande att bara mysa. Tänkte kanske baka en äppelkaka, och om det slutar hällregna så kanske jag kan gå ut i skogen och leta trattisar. Vet inte om dem dött av frost i och för sig.

Igår kväll gjorde jag en fantastiskt god kantarellsås utav sista påsen vi hade i frysen. Till det hasselbackspotatis och stekt fläskfilé. Vill även tipsa er om ett gott vin jag hittade. Ett Italienskt vin som ska passa bra till grillat,…men struntsamma det var gott till vår mat också.

Dagens tips från mig är The Grand Zin. En blandning av zinfandel/appassimento med allt vad det nu innebär, men kort och gott italienskt ursprung och amerikansk druvsort. Ja, jag har googlat…Men det var ganska så intressant att läsa om vinet som är bryggt på 60 år gamla vinrankor och mognat på amerikanska nya ekfat, med smak av fat, katrinplommon (drick inte för mycket), körsbär, peppar, choklad och smörkola. Ett stort plus var ju designen på flaskan i snygg western-style. Och! Beställer man 6 flaskor så kommer dem i en tuff svart trälåda!

 

The Grand Zin
Ett gott italienskt vin!

7 thoughts on “The Grand Zin

  1. Jag tror bestämt att jag har läst om det där vinet nånstans nyligen – som ett vintips, alltså. Som jag blev påmind om när du hade lagt ut ett foto på det på Facebook. Det du skriver om det här gör det ju inte mindre lockande, så nästa gång jag kommer till Systemet ska jag se om det finns där. :-) (Mest troligt är nog att jag får beställa det, för utbudet här i ”byn” är minimalt…)

    Ingen fara om trattkantarellerna får lite frost – de töar upp igen och växer vidare! :-)

Comments are closed.