På kontoret

För ett tag sedan ungefär tog jag med mig kameran till jobbet. Vi skulle nämligen fixa en bild på oss själva i arbetet att använda till en broschyr. En broschyr för praktikanter inom yrket läkarsekreterare. Den första bilden jag visar valde vi att använda på framsidan, och det är jag som står vänd mot kameran, om någon undrar vem jag är. Den blev bra faktiskt (ingen utväxt där inte..) Åtminstone känns det så nu, men om tjugo år liksom…jaja det behöver vi inte fundera på nu. Vi jobbar på Medicinska kliniken och är fyra sekreterare på vår sektion, den fjärde av oss tar bilden. På njursektionen utreds och kontrolleras patienter med akuta och kroniska njursjukdomar samt njurtransplanterade patienter och njurdonatorer.

På nästa bild är det jag och en av mina kollegor som står och har det väldans roligt åt något. Det är min arbetsplats ni ser på bild. Men vi har väldigt roligt på jobbet också och det är ju viktigt, så inte bara när vi leker sjukhusfotograf. I dagarna två har jag och hon som jag delar mitt rum med (fotografen) möblerat om lite. Jag fick nämligen ett höj- och sänkbart skrivbord vilket i sin tur gjorde att vi fick flytta allt annat i rummet också,..i stort sett. Det blev till att byta hennes skrivbord också för att det skulle bli bra, och det blev till och med bättre! Vi är supernöjda. Nu fattas bara lite pimpning så som blommor, lampor, tavla och lite annat plock som kan vara fint och bra att ha. Det får vi dock ta ur egen kassa, men det är det värt.

Om någon undrar vad en läkarsekreterare har för arbetsuppgifter så är det absolut inte bara att sitta ner och skriva journaler. Det är först och främst skriva i datorjournalen, journalrensning (ja det finns papper kvar fortfarande), posthantering, vårdprogram/riktlinjer, schemaläggning, läkemedelsbokning, resebokning, DRG- och KVÅ-registrering (går inte in närmare på det), webbredaktörer för intranätet, diverse saker som boka lokaler, PM, minnesanteckningar. Ja vi går ju också på möten,..och möten och så lite möten igen. Det finns många olika typer av möten (går inte in på det heller). När jag jobbade i Stockholm hade jag även arkiv- och receptionsarbete på schemat. Men hos oss har vi assistenter som gör det arbetet. Det är inte omöjligt att jag kan ha glömt något…

Det här kanske var totalt ointressant för er del, men nu vet ni vad jag gör om dagarna!

2 thoughts on “På kontoret

  1. Intressant! Ett tag i mitt liv ville jag bli läkarsekreterare. Nu jobbar jag med ekonomi och har en önskan om ett rörligare jobb. Jag bara sitter HELA dagarna.

  2. Hej! Kul att se bilder på er. Har Hanna slutat? Själv har jag semester just nu. Bara två veckor kvar tills bebisen skall komma. Hoppas dock att den kommer snart=) Ha det bra! Kram Sofia

Comments are closed.