Min lill-långa årsresumé-häng me

Jag inledde året med att sy vilket inte hör till vanligheten när det gäller mig. Det kan nog lätt bli så att man känner för att skapa och förnya sig med ett helt nytt år framför sig. Det blev ju även lite pyssel med inredningen. Innebandyn drog igång. Jag gjorde ett tappert försök att börja simma, men det höll inte. Hittade en gammal brevvän från SydAfrika via Facebook.

Vinterkräksjuka! Mera snö, roligt att fotografera, fast vi tröttnar. Emma firar 9-årsdagen med färgkalas ”svartvitt-silver går också bra!”. Jag gjorde nog min snyggaste tårta någonsin. Det påbörjas lite köksrenovering. Hela familjen bänkar sig framför Mello´n på TV.

Köksrenoveringen avslutas. Jag smygstartar med tecknandet igen. Bilkrångel. Vi åker på Melodifestivalens genrep i Globen! Vi premiärgrillar tydligen i slutet på mars, men det toksnöar ändå.

En lat vårtrött majamyra verkar det vara nu. Men jag utvecklar tecknandet lite och provar kol! Våren spirar, vi planterar och auktionerna lockar.

Det kom snö i maj! Innebandysäsongen är över och Emma slutar spela helt. Volvon får en ny växellåda. Det blir utflykter och fotopromenader. Tecknar en del.

Vi är ute på sjön med båten, barnen åker ski tube och fiskar. Skolavslutning, midsommar, gäster. Det påbörjas ett projekt i byn som rinner ut i sanden,..det ska bli ändring på det!

Semester och vi känner sommar mellan tårna. Jag bräckte mitt rekord på inlägg per månad med 54 st. Ja, det är bra för att vara jag. Jag börjar slinga mitt annars så mörka hår, i hopp om att bli ljusare och dölja några grå. Flyttar perenner i rabatterna, badar och grillar. Fotograferar mycket. Provar måla med akvarell. Vi åker till Ullared, Varberg, Öland och streetrace i Hultsfred, och Sotis följer med till Höga kusten och bränner tassarna. Där är det loppisjakt och på hemvägen hälsar vi på barnens mormor i Delsbo. Barnen åker till Skara och High Chaparall med mannen när jag jobbar.

Min pappa flyttar hit från Stockholm, och nu bor han mycket närmare oss och Askersund som brukar ha en stor årlig antikmarknad. Jag försöker få gröna fingrar och planterar Mårbackasticklingar…vi får se om de överlever. Vi plockar svamp. Barnen säljer jultidningar men tröttnar ganska fort. Vi byter ”den andra bilen”, en begagnad Volvo 850…det är punka på den nu. Barnen börjar 6:an och 3:an. Jag provar ett lösenordsskyddat inlägg för att jag känner att jag behöver det. Jag blev stoppad av en polis för första gången efter att ha haft körkort i 7 år. Grattar systersonen som fyller 8 år i Sthlm.

Loppis och svampplockning. Vi börjar tänka lite LCHF hemma. Jag skaffar en HTC wildfire S, im in löv! Jag syr…? en leksak till katten. Slingar håret lite mera. Går på trädgårdens dag och fyndar växter på auktion. William provar på fotboll igen, det går bra men han tröttnar. Jag scrappar för första gången på lääänge. Vi installerar en kamin i huset. Vi går på speedway och hejar på Indianerna. Tittar på motorcross.

Jag råkar backa ”den andra bilen” in i båten på tomten som åkte in i staketet. Vi åker till Sthlm och grattar syrran samt hälsar på folk. Det är mycket innebandy nu. Jag går höstpromenad och ser på filmer. Mannen fyller år och vi bowlar.

Jag fyller 38 och köper en spishäll,..men inte för att jag ville det. Jag tecknar lite mera. Vi köper en kvarts oxe och svärisarna hjälper oss. Innebandy, innebandy… William fyller 12 och vi shoppar loss och bowlar. Han LAN:ar hos kompisar och 6:orna har sitt årliga disco. Emma drar ut tänder hos tandspecialisten inför tandställning.

Emma fortsätter dra ut tänder och precis innan jul är det gladeligen över. Vi bakar och pimpar inför jul och väntar på snön. Jag jobbar lite extra, mellan innebandymatcher. Läser BRA böcker! Lämnar innebandylag i Boda Borg Karlskoga och går på bio i Karlstad. Julavslutning i skolan och vi shoppar julgran. Dagen innan jul lagar vi V70:n i Karlstad…det har jag glömt berätta för er. Julmys hemma på morgonkvisten och senare hos morfar i hans nya hus. Sotis sov och vaknade till nyår…nä inte riktigt.

4 thoughts on “Min lill-långa årsresumé-häng me

  1. Ooh, vilken underbar summering. Drog flera gånger på smilbandet. En sak jag undrar är varför du ville lösenordsskyddda… O funkar spishällen du köpte i present bra, hihi? Ja.. Många skratt som sagt.

  2. Såg förresten nu din fina header. Får ta mig i kragen o öppna barnens dator där jag har min header… Så får den o pilla med. Supersnyggt… Du har underbar stil på din stil,… Hehe

  3. Jättefin summering. Visst är det roligt att gå tillbaka och se vad man gjort. Man glömmer ganska fort.

Comments are closed.