Varsam röjning

Här ska bmx-banan byggas

Som ni ser finns det en hel del växtlighet men allt ska inte bort för skugga behövs. Både för värmens skull samt att inte banan ska torka upp och damma så hemskt intill badplatsen.

 Hungriga små liv

Det har försiktigt börjat röjas upp. Försiktigt är ett måste för i buskarna finns dessa små nyfödda fågelungar. Det var tur att de upptäcktes i tid. Jag vet inte vad det kan vara för sorts fågel som lägger äggen så nära marken, men mannen sa att han såg sädesärlor i närheten. Jag såg även en andmamma med sina ungar i vassen så vi får vara noga med att inte gå för fort fram.

One thought on “Varsam röjning

  1. Ja, det är inte lätt att säga vad det där är för fågelungar – det får man väl nästan invänta att nån av föräldrarna kommer för att mata och passa dem, för att kunna vara säker på!? :-D Tur att ni upptäckte dem, och nu kan ta det extra försiktigt när ni måste röja eller så i närheten av boet. Och tills det ska cyklas lär de väl vara utflugna!? :-)

Comments are closed.