Gamla brev

Idag har jag gått igenom gamla foton från utlandsresor jag gjort innan vi fick barn. Riktigt kul att gå igenom!

Jag gick även igenom lite av brev jag sparat från brevvänner. En utländsk brevvän jag haft heter Mandy och kommer från Port Elizabeth i SydAfrika, det första brevet från henne kom 1988. Det senaste brevet jag fick är från 1996 och det året flyttade jag hemifrån. Sen har jag flyttat ett par gånger till och det har säkert hon också så att ta upp kontakten igen blir nog svårt. Chansade på facebook men fick inga napp.

Man blir lite nostalgisk och tänker tillbaka, mysigt att läsa igenom och minnas. Undrar vad hon gör idag, har hon barn, vad jobbar hon som, var bor hon. Frågor jag kanske aldrig får svar på. Har ni någon kontakt med gamla brevvänner?

3 thoughts on “Gamla brev

  1. Facebook är fantastiskt men visst kan man sakna vanlig post. Nu för tiden får man knappt räkningar i lådan. Jag hade många brevvänner och älskade när jag fick post i lådan som barn/ungdom. Jag har mina gamla brev sparade i en låda men det var längesen jag tittade i den. Kanske ska göra det nån dag =)

  2. Jag hade brevväxling som ett stort intresse som barn, tonåring och även långt upp i vuxen ålder. Fast nu mera är det inte ofta som det landar ett ”sådant” brev i den ”analoga” brevlådan – det är 99% fakturor istället… Stånk! Men i inkorgen i mitt epostprogram händer det lite då och då, så man kan väl säga att jag numera ägnar mej åt e-brevväxling. :-)

    Ja, det där med att märka sina foton är allt ett litet dilemma. Men det var ju iallafall ett smidigt sätt att använda penslar. :-)

  3. Jag hade inte koll på att man kunde märka själva filen istället för bilden. Onekligen intressant!

    Fast jag tycker som du, att det är inte hela världen om nån snor en bild från bloggen – men jag vill ändå att det isåfall ska synas på den var ifrån den egnetligen kommer. :-) Om nån verkligen orkar klona bort signaturer så får de väl göra det, men orkar man inte ta egna foton så orkar man väl oftast inte det heller! ;-)

Comments are closed.