Vad kallas dem som ropar ut grejer

I lördags var vi ju på auktionskammare! Det glömde jag skriva om. Jag och mannen var där utan barn och satt och filosiferade i ett par timmar och lyssnade, fick några skratt, samt förstod inte varandra ibland.

-Kolla den där kökssoffan, den var snygg!, säger mannen.
-Näe, aldrig!, svarar jag.
-Ååå vilken fin kanna, man kanske skolla ropa in den.
-Varför då, säger mannen.

Vi går runt en stund på visningen och sen börjar det hela. Jag hade i alla fall bestämt mig för en oval spegel med krusidull-ram till Emmas sminkhörna. Mannen protesterade inte och vi kom överens om max 200 kr. Vi väntar och väntar, till slut reagerade jag när han äääntligen pekar på spegeln…

– mummel mummel
-va…NU! Vad va sa han?, frågar jag mannen
-tystnad
FÅR JAG 100 KRONOR, säger bossen (vad kallas dem som ropar grejer)
-tystnad
-50!! tjoar jag, samtidigt som någon annan och jag har inte tid att ens kolla in den andra personen
Sen stiger det och när det blev över 200 blir jag besviken, då hör jag:
-300!!, från mannen (paniiik vi skulle ju inte gå över 200)
Äldre tant med käpp längre fram:
-370…(stön)
-Vaf*#!/?…äh, den hänger snart här igen, säger mannen.

2 thoughts on “Vad kallas dem som ropar ut grejer

Comments are closed.