Idag minus 20 och soppa av ärtsoppa

green peasNä fy vad kallt det är idag, vi har hållt oss inne för det mesta. Barnen har pysslat och klättrat på väggarna om vart annat samt lekt med kompisar. Jag har hållt mig lite vid spisen igen. Jag tänkte att jag skulle göra grön ärtsoppa idag till lunch. Fram med ärterna, fräste lite lök och sen ner med ärter och grönsaksbuljong. Koka i 8 min står det…wow det är ju perfa, en riktigt nyttig snabblunch….mmmm eller hur!? Inte tänkte jag på att de små ärtorna som för övrigt ser superljusgröna ut, ska dra blött i 6 timmar!! Så efter 8 min koktid var de ju fortfarande stenhårda och det går ju inte att mixa!..Så det blev blodpudding till lunch. Sen så har jag gjort middag i förväg, en räk- och chiligryta, en lite mildare variant med förhoppning att barnen ska kunna äta.

På bild ser ni Go Green ärterna. Jag har försökt öva med kamerans bländare för att få till det där mysig suddiga runt om och framhäva vissa ärter. Jag tror jag kanske lyckades lite. Hade inställt på f/5 tror jag det var. Tipsen fanns i senaste blaskan av DigitalFoto nr 2.