Det brukar vara tre

Jahapp igår så fick jag åka med barnen och handla julmat. Mannen var tvungen att jobba över läääänge tydligen,..jaja jobbar man på vin- och spritlager i jultider så. Det gick rätt så bra, mycket folk såklart och julstirriga barn, men det gick bra i det stora hela. Liiite tjatigt ibland kanske men vad blir det inte. Egentligen hade jag tänkt att åka direkt efter jobbet och inhandlat den sista julklappen/klapparna, inte mycket men lite av varje sådär, men jag får väl ta det idag på nåt sätt. Är ledig idag och snart kommer pappsen, barnens morfar (och jag har inte hunnit städa!). Jag får försöka handla i smyg när de fikar med morfar eller nåt.

I dagarna var den lilla röda bilen tvungen att åka in på verkstad, tack för den julklappen när vi fick räkningen liksom. Hemma har det varit riktigt kallt, vi har ju en sån där värmepump och den räcker liksom inte till…men igår kväll stod mannen och knappade på kontrollen på den och undrade varför den blinkade så på timer. Så idag har mannen ringt och jag har fått sitta i telefon med MP-kyla. Kvinnan säger ta en kulspetspenna eller nåt gem eller så och tryck in ”check”-knappen på kontrollen. Jag letar och letar och pennan funkar inte, hittar inget gem, rotar lite mera och till slut hittar jag ett örhänge och det funkar!. Blipp blipp och till slut får jag fram en felkod som kvinnan i telefonen får av mig. Sen ska hon ringa upp, jag undrar när. Mannen är på jobbet och säger att hans kollega har samma fel, den har fått en köldknäpp och att de har fått hälla kranvarmt vatten över värmepumpen ute, sagt och gjort, men den blinkar fortfarande!

Hur ska det här sluta…dem säger att det brukar komma i tre…”olyckorna”…jo, jag svedde fingertopparna lite på eldstaden. Kan man inte öppna luckan med fingrarna?…morfar har kommit, barnan städar sina rum och vi ska ut och handla sen. Over and out!