Dan före

Okej, puh…peppar peppar så har det inte blivit en tredje händelse. Jag trodde dock att min mobil pajat för en stund för den var på men ändå inte. Fick till slut ta ut batteriet och sätta dit det igen för att den skulle fungera (?)…Sen så har min snälla pappa fått stå med hårtorken ute idag och blåst på en megastor isklump i botten av vår värmepump! Ja, det visade sig ju att fläkten fryst fast i ett tyyyyp decimeterdjupt isblock! Men nu snurrar den igen som tur är.

Så jag och alla andra var ute och handlade så här dan före julafton, det sista som fattades. Tror nog att jag fått med mig allt nu som jag har tänkt. Ikväll har vi griljerat skinkan. Jo just det mannen har gjort glögg också, på eget vis med kryddor och lite prit i. Så den skulle vi mysa med ikväll till lussebulle och pepparkakor. Sagt och gjort, vi häller upp och jag är på väg in i vardagsrummet med min kopp. Attack! Sotis far fram som ett skott och nästan välter omkull mig! Jag blir helt paff och spiller ut glögg på golvet. Stackars kisse, han är också lite pirrig och nervig inför julafton kanske. Men sen fick jag smaka på min glögg och jag satte i halsen två gånger så stark var den, hostattack vilket mannen tyckte var riktigt roligt…hrmpf! Vi har myst och skrattat ikapp åt julgranen som står så grann och fin i stugan…fast snarare kal och 5 våningar hög med en riktigt ståtlig gren rakt upp och så stjärnan.

Nu. Klockan 23. Har mitt stora barn somnat. Nu är det alltså tänkt att jag ska slå in de sista klapparna så jag får försöka hitta den där sista orken, hitta saxen, tejpen och sånt. Jo förresten, jag har inte skickat några julkort i år…det blev liksom aldrig av. Jag brukar göra det. Men jag önskar självklart ALLA en riktigt god jul!