Självkänslan

Nu sover barnen och jag känner mig trött. Tänkte lägga mig och läsa en bok jag lånat ”Våga vara”. En handbok för att visa barn vägen till bättre självkänsla. Jag tror den kan vara nyttig att läsa. Redan ikväll fick jag sättas på prov.

Den stora blev lite ledsen eftersom vi ska vara på sjukhuset och han ensam hemma med morfar. Han är ju inte ensam då men han sa att han kommer sakna oss och undrade hur länge vi blir borta. Höll med honom och sa att det är okej att vara ledsen och vi kommer också vara ledsna och sakna och tänka på honom. Efter en liten stund när vi pratat gick det över.

Jag vet att jag många andra gånger har sagt ungefär som -inte behöver du vara ledsen, vi ses ju snart igen…och så vidare. Enligt boken menar de på att när vi säger så kommunicerar vi att det inte är okej att vara ledsen, utan då är det bättre att visa sig trygg med barnets känsla. Godnatt alla!