Klematis jackmanii

climb clematis

Idag svängde jag förbi plantskolan och hittade äntligen massa olika klematis att välja på. Frågade personalen, som för övrigt kan ALLT, vilken som är lättskött. Det visade sig att de jag gillade bäst inte var det, men samtidigt blev de inte lika höga som de lättskötta och jag behövde en som inte blir så hög. Så då valde jag faktiskt inte Nelly Moser denna gång för jag har misslyckats med den förut, så jag valde den här som ni ser Jackmanii. En dag kommer jag prova Nelly Moser igen för den är himla fin med.

clematis jackmanii

Jackmanii blommar juli – september tydligen så det kan vara lite fint med blommor in på sensommaren. Köpte en typ av grässort som jag nu glömt namnet på som jag tänkte kunde planteras framför den här klematisen eftersom de vill ha skugga över rötterna. Men när jag kom hem såg jag att gräset blir ju 1.80 hög! Hm, det täcker ju typ hela klematisrankan till slut…haha det går ju inte. Så gräset fick hamna på framsidan och om den inte passar där när den blir större så får jag flytta den nån annanstans.

2 thoughts on “Klematis jackmanii

Comments are closed.