Särna Camping i Dalarna

Särna Camping gör er inte besvikna. Det här är en utmärkt plats att landa på innan man vill ge sig ut till alla de olika utflyktsmål som finns. Vi var totalt tre nätter på Särna Camping, vilket egentligen inte var planerat. Vi hade ju tänkt fricampa men fick ju som ni säkert läst om redan fel på vår campingbil. Som tur var fanns Assistancekåren 500 m ifrån campingen. Dessutom var personalen tillmötesgående och trevliga och vistelsen blev riktigt bra ändå!

På campingen finns en jättefin badplats med en lång strand precis vid österdalälven. Där finns även en stor röd lada öppen för aktiviteter såsom pingis, biljard och dart. Det finns också minigolf, kanotuthyrning, frisbeegolf, fiske, skoter och slogbodar. De har fräscha servicehus där dusch ingår i priset. Priset för övrigt tycker jag är väldigt överkomligt. För campingplats cirka 200 kr, stugor mellan 500 – 600, eller varför inte en B&B för knappt 700 kr. Eftersom vår campingbil gick sönder och hamnade hos Assistancekåren ett dygn, så fick vi även bo i en av stugorna en natt som ligger precis vid österdalälven med utsikt ända bort mot Sveriges södra fjällport med Städjan som symboliskt markerar starten på svenska fjällkedjan. Vilka vackra solnedgångar det blev!

Särna Camping – utflyktsförslag

Det finns många olika utflyktsförslag att åka iväg på med Särna som utgångspunkt. Här är några av deras egna förslag;
1. Vandra i Fulufjällets Nationalpark
2. Sveriges högsta vattenfall Njupeskär
3. Världens äldsta träd
4. Lomkällan skogsmuseum
5. Ridturer
6. Gammelkyrkan och gammelgården
Vi valde Fulufjällets Nationalpark där också Sveriges högsta vattenfall Njupeskär ligger. Dessa platser kräver sina egna inlägg så det får ni läsa om senare. Vår sista dag i Särna tänkte vi åka mot Yxningåfallen, men då vaknade vi upp till regn och endast +6 grader.

särna camping
Särna Camping ligger fint vid österdalälven
österdalälven
Österdalälven

Lenas kök & bar med lokala rätter

På campingen måste ni prova äta hos Lenas kök & bar som erbjuder massor med goda lokala rätter. Vi hann ju förstås äta en hel del där under vår vistelse! Vad sägs om älgfärsbiffar med lingon och stekt potatis, stenugnsbakad pizza med renkött, syltad lök, lingon och ruccola, eller räkfrossa! De har även en lokal afton och grillkvällar.

Vi är väldigt nöjda med vår vistelse där, och kommer garanterat tillbaka! Vem vet, kanske blir det vintertid nästa gång, men då bor vi inte i vår lilla campingbil förstås.

Stenugnsbakad pizza
Stenugnsbakade pizzan med renkött, syltad lök, lingon och ruccola!
I bakgrunden älgfärsbiffar!
särna camping