Back on track

Vilken semester! Det har varit välbehövligt med fyra långa härliga varma veckor. Även fast det blev en hel del arbete hemmavid, så fick vi till slut känna av en liten minisemester uppåt landet.

De första halvan blev en mysig midsommar hemma med syster på besök. Men innan midsommaren så hade jag en veckas semester när maken jobbade. Då jobbade jag hemma kan jag säga. Det var jobb i trädgården samt storrensning av två uteförråd. Men även städa upp vår campingbil Opel Vivaro inför registreringsbesiktning från lätt lastbil till personbil klass 2/husbil.

Den skulle även genomgå den vanliga besiktningen men innan det blev det lite strul. Det började med att varken fläkt eller elhissar fungerade bland annat. Sedan började det ryka från tändningslåset, nära på elbrand där minsann. Så vi fick byta ut den lite snabbt innan besiktningen. Sen var den tipptopp, trodde vi, för det visade sig senare att den skulle gå sönder igen på semesterresan till Älvdalen.

back on track
Opel Vivaro på Nipfjället

Vår sista vecka åkte vi uppåt landet. Inga stora barn med i bilen, bara jag och maken ut på äventyr. Vi började hos mamma strax utanför Hudiksvall. Därefter vidare tvärs över landet till Särna nära den norska gränsen. Precis när vi kom fram till Särna för att checka in så dör bilen. Vi checkar in och som tur var startar bilen igen så vi precis kan rulla ut till vår campingplats.

Den kvällen fick vi använda startkablarna från batteriladdaren från ”bodels”-batterierna, och elstolpen vi hyrde för att ladda under natten. Tur i oturen så låg Assistancekåren bara 500 meter från campingen. På morgonen innan vi åker dit passar jag på att ramla ur bilen också. Den är ju lite högre och på något vis fick jag inte tag i dörren ordentligt när jag skulle stänga den så jag föll helt enkelt. Men det gick bra, inga brutna handleder. Men det var nog en rolig syn!

Back on track i vår Opel Vivaro

Hos Vägassistans fick vi veta att det var generatorn som gått sönder. Men med lite tur i oturen igen så hade dem en sådan åt oss, men i Mora ett gäng mil ifrån Särna. Det blev till att hyra en stuga på Särna camping och morgonen efter det var bilen klar! Några tusenlappar senare gasade vi vidare uppåt mot Idre.

Det är inte roligt när bilar går sönder, särskilt inte så ofta på så kort tid. Men den ger oss mycket glädje på våra resor i både Sverige och Europa. Vi lär behålla den ett tag till så länge vi orkar huka oss och trängas. Det blir ju lite primitivt men ändå charmigt på något vis. Det är ett enklare och billigare alternativ till en riktig husbil.

Men mer om resan och alla fina platser vi fått uppleva i ett annat inlägg!