Tre temaresor för olika smaker

Tre temaresor. Genom att resa får du möjlighet att uppleva nya kulturer och samla nya upplevelser, något som banar väg för såväl kreativitet som personlig utveckling. På senare år har det kommit att bli omåttligt populärt med så kallade temaresor, där du som resenär kombinerar själva resandet med en särskild upplevelse. Kanske gillar du äventyr? Eller avkoppling? Eller kanske sport? Oavsett vad finns idag mängder av spännande temaresor runt om i världen att välja mellan. Nedan listas tre olika temaresor att låta sig inspireras av.

Spa- och relaxresa för avkoppling

Att resa iväg för att koppla av är en god idé, då miljöombyte visat sig ha en positiv effekt på just stress. Runt om i världen finns ett oändligt stort utbud av spahotell, alla med olika inriktningar och teman. Kanske vill du uppleva ayurveda i Indien, spa på japanskt vis i Tokyo, eller få en avkopplande upplevelse i Frankrike? Här kan du läsa mer om några av världens bästa spa. En kollega till mig brukar åka själv på yogaresa till Indien. Det är modigt och imponerande tycker jag!

Ska du bara vara borta över en helg och föredrar att resa inom Sverige, finns inom landet mängder av olika spahotell att välja mellan. På västkusten hittar vi anläggningar som Smögen Havsbad och VANN Spa som bjuder på en kustnära avkoppling. Utanför Göteborg ligger St. Jörgen Spa Resort som är ett av Sveriges mest väletablerade spa. I Stockholm med omnejd är den japanska spaupplevelsen Yasuragi en stor favorit, tillsammans med boutique-inspirerade Steam som ligger i Västerås.

Fotbollsresa i Europa

Är du ett sportfan rekommenderas en temaresa i din favoritsports tecken. Allra mest populärt är fotbollsresor, som med fördel upplevs under sommarhalvåret inom Europa – då pågår nämligen populära ligor som Champions League och Premier League. Genom att samla dina fotbollsintresserade kompisar och sätta er på ett flyg till den plats där ligorna spelas får ni chans att uppleva europeisk fotboll när den är som bäst. Se till att pricka in datum då dina favoritlag spelar, för en extra rolig upplevelse.

Förutom fotbollen finns även tid för andra trevligheter som restaurangbesök och sightseeing. Ett alternativ är också att kombinera fotbollsupplevelsen med sportspel på nätet. På så vis ökar spänningen i det hela ordentligt. Du kan exempelvis spela på vilket lag som vinner ligan, utfallet i en specifik match, eller vilken spelare som gör flest mål — allt utifrån de odds som anges på bettingsajten. Men tänk dig för så du inte spelar bort hela reskassan! Alla stora aktörer tillhandahåller generöst med odds på populära ligor som Premier League, Champions League och Allsvenskan (om du håller dig på hemmaplan).

Äventyrlig surfresa bland böljande vågor

Är du en äventyrare av rang borde du prova på vågsurf. Sporten har kommit att bli oerhört populär de senaste åren, och idag erbjuder många olika reseleverantörer olika paket för surfresor runt om i världen. Oavsett om du är nybörjare och aldrig har surfat innan, eller rutinerad, finns resor för alla olika nivåer. En svensk aktör är Surfakademin, som bland annat anordnar surfresor i Frankrike, Kalifornien, Sri Lanka och Costa Rica. I priset ingår vanligtvis boende, mat, surflektioner och all utrustning som behövs.
Det skulle vara häftigt tycker jag, att lära sig surfa från ett riktigt proffs och koppla av där allting ingår.

Avslutningsvis önskas en trevlig temaresa, hoppas att den gör dig många upplevelser rikare. Vilken blev du extra nyfiken på?