Laboe till Falsterbo

Laboe beach. Jag kom på att jag har inte visat er slutet på vår semesterresa förra året! Vi semestrade i vår campingbil och började med att ta båten från Trelleborg till Sassnitz. Via länken kan ni läsa om resan vi gjorde i Tyskland. Vi åkte hemåt från Bastei nationalpark. Men först ett stopp i Laboe och sedan över till Danmark och till sist Falsterbo.

I Laboe finns U995, en tysk militärubåt från andra världskriget. Sedan 1970-talet finns U995 som ett museiskepp intill Laboes marina minnesmärke, strax norr om Kiel. Till minne av alla som förliste på haven under kriget. Det ligger en hemsk historia bakom U995 förstås, och besättningen förlorade ju sina liv till havs. Vi betalade en slant för att få gå in i ubåten. Känslan är klaustrofobisk. Man kan inte förstå hur trångt det är, en enda toalett, sovkojar i torpedrummet, inga fönster, ingen frisk luft.

Laboe-stranden är riktigt fin och det var den dagen bra med vind till alla surfares stora förtjusning.

laboe beach
Laboe beach
Laboe U995
U995
Laboes marina minnesmärke
Laboes marina minnesmärke
Laboe

Falsterbo beach – den svenska rivieran

Falsterbonäset har 40 km sandstrand och här har vi semestrat några gånger hela familjen. Det här blev sista stoppet på vår resa.

Det var mycket blåsigt den dagen, men maken vågade på sig ett dopp. Vi tog vår vanliga promenad från Falsterbo camping till Skanör. Det blev en öl i värmande sol och svalor sjöng med sina små ungar gapandes efter mat. Campingen är jättefin, och de nya ägarna har gjort ett bra jobb med att få det mysigt. Det ligger ju också så perfekt med kort gångavstånd till den härliga stranden.

Falsterbo beach
Falsterbostranden
En öl i solen och lite nötter – Norregård hotell
Svalor

Mike Arvbloms pizza

I Falsterbo åt jag den godaste pizzan jag någonsin ätit. Jag talar om världsmästaren Mike Arvbloms pizza! Här är det kvalité på råvarorna kan jag säga. Lyxpizzorna får sitt alldeles egna inlägg, stay tuned!