Hemstädning

Hemstädning skulle kunna vara något som underlättar vardagen för mig. Tänk att komma hem till ett hem som vid första uppsyn inte ser dammigt ut. Städhjälp kan ju vara i form av någon som kommer hem och gör jobbet åt dig. Eller varför inte en robotdammsugare.

hemstädning

Vi har ju två utekatter som både hårar och släpar in annat vareviga dag. Det är nästan ingen idé att ställa undan dammsugaren ibland. Särskilt perioden när katterna tappar sin vinterpäls, då är det extremt med hårtussar överallt. Så vi började fundera på någon typ av lösning för att slippa städa dagarna i ända. Någon månad innan juletid drog igång besökte vi ett lokalt företag som erbjuder hemstädning. Dem hade tyvärr fullbokat ända fram till jul, så det verkar ju onekligen populärt.

Hemstädning – vinn tid och effektivitet

Vi fick alltså vänta och under tiden har vi kikat på andra alternativ. Det som jag tycker är tråkigast med städning är att dammsuga. Det skulle vara väldigt lyxigt att slippa det. Att inte behöva dra fram snabeldraken var och varannan dag. Jag fick ett hett tips om en robotdammsugare som heter Xiaomi Mi RoboRock S50 som har fått mängder av positiva recensioner. Just denna har många fiffiga funktioner; timer, schemaläggning, fjärrkontroll, trappsensor, självdockning (automatisk laddning), virtuella väggar. Den går även att styra med en app. Så skulle du sitta på jobbet och plötsligt vänta besök, är det bara att öppna appen och be Xiaomi att börja dammsuga. Hur bra?

Jag läste rätt många recensioner om den här och blir mer och mer sugen på att köpa mig en Xiaomi. I och med att den dammsuger så rent, även i hörn och att den går över trösklar, så minskar damm i övrigt i huset. Men om man nu inte tycker att detta skulle lösa situationen, så finns det som sagt företag som tillhandahåller städtjänster. De senaste åren har det nästintill exploderat. Bara inom hemstädning och flyttstädning Stockholm finns det till exempel ett hundratal företag.

Det skulle inte vara så tokigt med att få en ordentlig grovstädning typ en gång i halvåret. Fönsterputs, damma, toaletterna och ja rubbet liksom. Tänk all tid jag skulle få över till annat.

Har du haft hemstädning eller känner du någon som har?

2 thoughts on “Hemstädning

  1. Vi har haft hemstäd flera gånger men tyvär alltid missnöjda trots mycket påpekningar. Men fönsterputs har vi ett par gånger om året. Vi har också djur så robotdammsugare helt underbart =)

    1. Tack för din kommentar, ja det är verkligen intressant med en robotdammsugare särskilt när man har djur.

Comments are closed.