Jasmund nationalpark

Jasmund nationalpark är en väldigt fin halvö i Tyskland. Det var den första platsen av alla de olika sevärdheterna vi ville checka av på vår campingresa i Tyskland.

Jasmund nationalpark UNESCO världsnaturarv

Det började med att vi tog oss ner till Trelleborg för en natt i vår campingbil på en enkel rastplats. Tidigt morgonen efter tog vi StenaLine över till Sassnitz. Det tog fyra timmar att kryssa över dit, och när vi närmade oss Sassnitz kunde vi blicka ut över Jasmund nationalpark från färjan.

När vi körde av färjan i Sassnitz åkte vi direkt mot nationalparken. På parkeringen möttes vi av ett regnoväder som vi väntade ut. Vi började med att gå igenom den lilla hamnstaden Sassnitz, neråt mot Östersjön. Det finns två sätt att utforska Jasmund. Antingen parkerar du i närheten i mysiga Sassnitz, och går ner till stranden, som vi gjorde. Eller så åker du längre upp igenom den forntida bokskogen Stubnitz, för att uppleva nationalparken högt uppifrån. Att få se Jasmund därifrån hade varit mäktigt, men det kostar extra. Vet inte exakt hur mycket för vi tog inte ens reda på det. Vi var väldigt nöjda ändå, och rätt så möra efter den långa strandpromenaden.

Det var en riktigt varm och fin dag som ni ser, och vi gick längs med stranden nästan ända fram till klippan Königsstuhl. Vi hade inte lagt i mer än två timmars parkering så vi fick börja gå tillbaka. Sedan började resan ut mot Sellin auf Rügen!

Jasmund nationalpark
Kalkstensklippan Königsstuhl
jasmund nationalpark
Vy ut över Jasmund
jasmund
Jasmund nationalpark och kalkstensstranden
jasmund kalkstensstrand
Jasmund beach
beach
Jasmund kalkstensstrand
sassnitz
Sassnitz
naturens konstverk
Naturens konstverk
Mysig promenadslinga