Ingefärsshot! Det finns många olika recept som florerar. När min var klar såg jag på nätet att någon även hade haft i gurkmeja. Kanske ska prova det nästa gång. I detta recept från ”Mitt kök” kunde man även ha chili men jag hade ingen hemma nu.
Ingefärsshot
200 gram färsk ingefära
1 L vatten
½ dl honung
2 st citroner
1 st chili
Riv ingefäran grovt med skalet på och lägg i vattnet. Värm upp, max 60 grader, i 20 min. Koka inte, då försvinner det nyttiga. Chili kan uteslutas, men är bra för förbränningen.
Sila av ingefäran. Låt svalna till 40 grader och blanda i honungen.
Låt svalna och pressa sedan i citronerna. Sila och häll i en flaska. Förvara i kylskåp. Kan stå i en månad.
Ingefära smakar riktigt bra i en grön smoothie. Kolla in min vitaminbomb som passar bra i förkylningstider.
Åh vad perfekt den sksll jag bjuda maken på som snöat in på ingefära just nu hihi. Superfina bilder as always! Kramis Pernilla
Tack! <3
det blir spännande, ska göra den nu :)
Måste ta och göra detta. Har tänkt det länge men inte kommit till skott. Tack för receptet. Kram Annika
Gör så! Jag ska snart göra en till :)
Åh, älskar ingefärashots! Så uppiggande och fräscht! :)