Update och tankar

Hej! Här är jag nu äntligen tillbaka och försöker krafsa ner lite uppdatering och tankar till er. Fick nästan en chock när jag såg hur länge sedan det var som jag bloggade. I mitten på augusti förra året! Det har alltså gått åtta månader sedan senaste blogginlägget! Det finns ett par förklaringar till det, och alla startade nog i stort sett samma månad.

När jag går tillbaka till fotogalleriet på hårddisken så finns det inga foton tagna med systemkameran sedan augusti. Det beror på att jag då sålde min Canon EOS 650D. Jag kände mig klar med den och suktade efter något nytt. Pengarna jag fick för den behövde jag dock lägga på något helt annat vid den tidpunkten. Det har resulterat i att jag inte forskat så mycket i vilken min nästa kamera ska bli. Samt att det har legat mycket fokus på vår Youtube-kanal. Det som också gjorde att jag fick lägga bloggen åt sidan var att min dator kraschade. Fick hjälp av en vän och det höll ett tag men till slut fick jag ta tag i det och köpte en ny.

Det är kaos – vi får renovera köket

I samma veva börjar det läcka in vatten från taket i vårt kök. Hela den historien är helt sanslös så jag kan inte dra den här. Kort och gott så var det inte vi som sabbade vårt tak, men likväl så behövdes ju en stor renovering. På toppen av det levererades äntligen våra nya fönster till huset som vi väntat länge på. Det var minst sagt kaos här hemma en lång tid framöver. Renoveringen finns att se på vår Youtube-kanal! Våra fönster installerades snabbt, men vi väntade länge på slutbesiktningen och de sista skyddsplåtarna runt fönstren på utsidan. Detta hände aldrig, eftersom företaget gick i konkurs! Ja, vad ska man säga…

Min axel – ett långdraget förlopp

Under sommaren hade jag börjat få en smygande smärta i min axel som bröt ut ordentligt i augusti. Det är också en lång historia, ska försöka hålla det kort. Jag sökte vård i september och fick komma till en sjukgymnast. Diagnosen blev då bicepstendinos, en inflammation i bicepsmuskelns senor. Jag fick ordination att göra olika övningar med gummiband. Det blev bara värre och gjorde ännu ondare. Inte ens en naprapat begrep vad det var eftersom två bedövningssprutor ej hjälpte. Dessa fick jag dagen innan min 50-årsdag. Dagarna efter hade jag så fruktansvärt ont så jag var nära att söka akuten. Smärtstillande hjälpte knappt. Så fort jag rörde armen var det som att få en elstöt av smärta. Fick till slut remiss till röntgen, där såg man inga fel, skönt ändå. Remiss till ortopedens sjukgymnast slutade i något annat, och i januari fick jag istället diagnosen frozen shoulder, alltså frusen axel. Ett väldigt långdraget förlopp. Den värsta peaken är nu över och jag har lite värk men en otrolig stelhet som gör mig galen.

Mitt lilla företag

Till sist så fick jag ett rejält sammanbrott den dagen jag förstod att jag måste pausa mitt företag som jag kämpat med sedan 2015. Jag ville inte avsluta det helt och tänker att när allt detta elände börjar ge med sig så hoppas jag att jag har ork kvar att sakta låta företaget blomma igen. En dröm som jag tänker på nästan varje dag.

Videoredigering

Som ni förstår så har allt detta gjort mig så otroligt trött, både fysiskt och psykiskt. Därav väldigt snålt med inlägg här. Jag brukar ju alltid ha foton med i mina inlägg, helst mina egna. Men nu har jag bara foton från mobilen att visa, och lite Youtube-videos som jag lyckats redigera ihop. Hoppas ni gillar våra videos, själv tycker jag ju att det är superkul att redigera både foto och film! Blir superglad om ni vill prenumerera vilket är helt gratis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.